در ابتدا که بازاریابی های اینترنتی انجام میشد اکثر آن ها با شکست مواجه می شدند چرا که کسی به این نوع روش ها و داد و ستد های اینترنتی اطمینان نمی کرد و اکثرا آن را نوعی تقلب می دانستند اما با گذشت زمان روز به روز اعتماد افراد بیشتری به کارهای اینترنتی جذب شد به گونه ای که امروزه اکثر شغل ها علاوه بر حضوری به صورت اینترنتی هم مشغول به فعالیت هستند تا بتوانند به کسب و کار خود رونق بیشتری ببخشند در این جا است که شغل طراحی سایت معنا پیدا می کند. طراح سایت کسی است که بنا بر نیاز مaتریان خود یک سایت حرفه با توجه به هدف مورد نظر طراحی می کند و با انجام اقداماتی مانند سئو کاری می کند تا سایت مورد نظر در صفحه نخست گوگل بالا بیاید و افراد بیشتری جذب آن شوند، در ادامه شما رو با این شغل آشنا خواهیم کرد.
طراح سایت چه کسی است؟
طراح وب کسی است که با در نظر گرفتن هدف یک وبگاه و مخاطبان آن به کمک ذوق و قریحه خویش به طراحی، برنامه نویسی، بارگذاری و بهروزرسانی وبگاهها و وب نوشتها میپردازد.
ویژگیهای یک طراح وب سایت
اگر شما میتوانید ساعات زیادی را با کامپیوتر بگذرانید، کمی استعداد طراحی و گرافیکی دارید، از انجام کارهای خلاقانه لذت میبرید، شغل طراحی وب سایت مناسب شماست. طراحان سایت معمولاً افراد با تلاشی هستند و باید ساعات زیادی از روز را پای سیستم بگذرانند.
هر روز با چالشهایی روبهرو میشوند که ممکن است بسیاری از آنها را قبلاً تجربه نکرده باشند. بنابراین اگر میخواهید طراح وب سایت باشید باید روحیهی شکست ناپذیری را در خود تقویت نمایید.
وظایف طراح وب
ملاقات با مشتریان برای صحبت در خصوص نوع کار و نوع بازدید کنندگان سایت شان به منظور درک بهتر از خواسته ها و انتظارات مشتری یا کارفرما و تولید یک وب سایت بهتر و نزدیکتر به سلیقه وی
تهیه یک طرح که نشان دهنده ساختار سایت و نحوه ارتباط بخش های مختلف باشد – این طرح گاهی به صورت کاغذی و گاهی به صورت الکترونیکی ایجاد می شود و مبنای کار طراح وب است.
تصمیم گیری در مورد متن، رنگ ها و پس زمینه های مورد استفاده – این بخش ها نیز با مشورت کارفرما صورت می گیرد.
ایجاد صفحات، آیکون ها، لینک ها و عکس ها با استفاده از نرم افزار طراحی وب - برای این منظور نرم افزارهای متعددی تولید شده است که به نرم افزار Dream viewer به عنوان یکی از معروف ترین آنها می توان اشاره کرد.
اضافه کردن امکانات مولتی مدیا مانند فیلم، صدا و انیمیشن به سایت – در این بخش نیز از نرم افزارهای متعددی استفاده می گردد.
آزمایش و اصلاح طراحی سایت در صورت نیاز
گذاشتن سایت روی سرور برای شروع کار آن و تحویل به کافرما
چگونه طراح وبسایت شویم؟
افراد زیادی با نام نویسی در آموزشگاه ها و یا استفاده از منابع آموزشی رایگان موجود در اینترنت اقدام به یادگیری طراحی سایت اعم از طراحی و یا برنامه نویسی میکنند، اما هیچگاه موفق نمیشوند در شرکت های نیازمند طراح استخدام شوند. دلیل این است که همانطور که گفتیم، شغل طراحی وب سایت نیاز بسیار زیادی به تجربه دارد و این تجربه تا زمانی که به طور عملی انجام یک پروژه را آغاز کنید حاصل نخواهد شد. از طرفی شرکت ها تا زمانی که تجربه به دست نیاوردهاید، به طور طبیعی شما را استخدام نمیکنند. پس چاره چیست؟
در این شرایط باید در ابتدای کار، بعد از یادگیری مفاهیم پایهای در یک شرکت معتبر به عنوان کارآموز فعالیت را شروع کرد. اگرچه در این حالت حقوقی به شما تعلق نخواهد گرفت، اما در عوض فرصت کار کردن با پروژه های واقعی که در حالت طبیعی برایتان فراهم نبوده امکان پذیر میشود. بعد از به دست آوردن تجربه کافی میتوانید در همان شرکت استخدام شده و یا با ارائه سابقه کاری خود، در شرکتی دیگر مشغول به فعالیت شوید. اینتن از جمله شرکت هایی است که افراد زیادی را با تجربه صفر پذیرفته و بعد از مدتی نه چندان طولانی، یک طراحی، برنامه نویس و یا سئوکار قدرتمند به بازار کار تحویل داده است.
وضعیت استخدام و بازار کار شغل طراح وب سایت
همان طور که اشاره کردیم نیاز مبرم تمام کسب و کارها و سازمانها به یک وب سایت، باعث میشود یک طراح سایت همیشه گزینههای مختلفی برای استخدام در مراکز مختلف خصوصی و دولتی داشته باشد. ساعتهای کاری یک طراح وب سایت به صورت تمام وقت ، پاره وقت و حتی دور کاری تعریف میشود. در واقع بسیاری از طراحان وب به صورت آزاد(freelancer)و یا پروژه ای کار میکنند و ساعت کاری شان را خودشان تنظیم میکنند. گاهی بنا به نیاز یک پروژه یا به دلیل بروز برخی مشکلات در سایت، ممکن است طراحان وب، در خارج از ساعات کاری نیز فعالیت کنند. هر روز با ورود تکنولوژیهای جدید حوزه فناوری و همچنین لزوم داشتن سایتی کارآمد برای شرکتها و مراکز و سازمانهای دولتی و خصوصی، میتوان انتظار داشت بازار کار شغل طراحی وب سایت روز به روز افزایش پیدا کند. باید به خاطر داشت یکی از شرایط پیشرفت در این شغل به روز نگه داشتن دانش و داشتن مهارت اقناع و مذاکره با افراد است.
مهارت و دانش مورد نیاز
دانستن زبان های برنامه نویسی مربوط به وب
تسلط کامل بر اینترنت و مفاهیم وب و همچنین آشنایی با نرم افزارهای مربوطه
خلاقیت بالا به منظور خلق آثار جدید و ارائه طرح های نو به بازار
داشتن توانایی خوب حل مساله و رویکرد منطقی به کار
توانایی توضیح خوب و واضح نکات فنی به افرادی که در این زمینه دانش کمی دارند مثل کارفرمایان یا مشتریان
توانایی انجام به موقع پروژه ها زیرا عدم انجام به موقع پروژه ممکن است باعث نارضایتی کارفرما و تبلیغات منفی برای طراح شود.
داشتن درک درستی از قوانین و دستورالعمل های اینترنتی برای دسترسی به وب سایت
به روز بودن و آگاهی داشتن از آخرین تعییرات تکنولوژیکی و نرم افزاری
توانایی کار با ابزاری مانند اسکنرها و تجهیزات دیجیتال صوتی و تصویری
اگر شما برای خود و به طور مستقل کار می کنید باید مهارت های مدیریت کسب و کار و مذاکره را هم داشته باشید.
برنامه نویس وب – طراح وب – برنامه نویس وب – برنامه نویس – طراحی وب – طراحی وب
صبح که از خواب بر می خیزید همه رویا های خود را بر باد رفته می بینید
برخلاف دیگر مشاغل، ممکن است صبح زود که از خواب بیدار می شوید و وب سایت شرکت خود را چک می کنید با یک آرم و متن بزرگ HACKED مواجه شوید. در اینترنت و بطور کل در دنیای برنامه نویسی امنیت مطلق وجود ندارد و اگر بهترین تیم امنیتی را در اختیار داشته باشید باز هم باید انتظار مشکلاتی مانند هک و نفوذهای غیر مجاز را داشته باشید.
سایر مشکلات یک طراح وب سایت
مواردی که در این مقاله به آنها اشاره شد فقط بخشی از مشکلات پیش روی یک برنامه نویس می باشد و اگر قصد دارید در این زمینه فعالیت کنید بهتر است ابتدا در مورد این شغل به خوبی تحقیق کنید و پس از اینکه اطلاعات کافی بدست آوردید تصمیم خود را بگیرید.
اگر در این مورد تحقیق نکنید ممکن است سرنونشتی مانند سرنوشت افراد زیادی که بدون اطلاع وارد این حرفه شدند و پس از چند سال با سرخوردگی به سوی مشاغل دیگر رفتند، پیش روی شما باشد.