آخرین مطالب روز

۴ مطلب در اسفند ۱۳۹۹ ثبت شده است

UI چیست؟ و چه کاربردی دارد ؟

پیش تر راجع به UX صحبت کردیم حال می خواهیم UI را به شما معرفی کنیم .  در حقیقت رابط کاربری UI  زیر شاخه UX محسوب می شود ، در پاسخ به سوال یو آی چیست به صورت مختصر باید بیان کنیم که به هر چیزی که سبب شود تا سبب سهولت و تسریع ارتباط کاربران با یک محصول همانند اپلیکیشن شود، اشاره می کند.  به کسانی که اصطلاحا یو آی م یزنند می گویند طراحان رابط کاربری که این طراحان لازم است با توجه به اصول و نکاتی که وجود دارد این کار را انجام دهند . طراحان رابط کاربری ، بهتر است با نکات روانشناسی، ‌نکات طراحی، گرافیک و آی تی و .. آشنا بوده و از مهارت های متناسب با این مشخصات برخوردار باشند. یک اپلیکیشن خوب، نیازمند استفاده از خدمات یک موسسه طراحی اپ خوب داشته و این مجموعه ها، معمولا طراحان خوبی در حوزه  UI دارند. قسمتی از موفقیت نصب فعال یک اپ خوب و پر سود در اپ استورها، به UI خوب  ان اپلیکیشن مرتبط است و بستگی دارد که نیازمند یک تیم حرفه ای از کارشناسان و طراحان مجرب دارد. در اینجا قصد داریم تا به طور کامل UI را باری شما تعریف کنیم . 

 

منظور از رابط کاربری چیست؟

رابط کاربری (UI) نقطه تعامل و ارتباط کاربر و کامپیوتر و دستگاه های دیگر است. این می تواند شامل صفحه نمایش، صفحه کلید، ماوس و ظاهر یک دسک تاپ باشد. همچنین روشی است که کاربر از طریق آن با یک برنامه یا یک ارتباط برقرار می کند.

 

UI چیست؟

UI که مخفف user interface می باشد در فیلد اثر متقابل ماشین و انسان در صنعت طراحی، فضایی می باشد که اثر متقابل بین انسان و ماشین به وجود می آید. هدف این اثر متقابل اجازه برای عمکلکرد موثر و کنترل ماشین از سمت انسان می باشد، در حالیکه ماشین اطلاعاتی را باز می گرداند که کمک به تصمیم گیری های کاربران می نماید. برخلاف طراحان UX که بر روی حس کلی کار تمرکز می نمایند طراحان UI بر روی نحوه ارائه محصول کار می نمایند. آنها صفحه ای را طراحی می نمایند که کاربر با آن در ارتباط می باشد و تلاش می نمایند UI را در جهت محقق ساختن اهداف طراح UX پیش ببرد. به عنوان مثال ممکن است طراح UI تصمیم بگیرد اسلایدری در بالای صفحه تعبیه نماید و یا دکمه ای برای انجام فرآیند خرید در مکانی از صفحه ایجاد نماید. همچنین طراح UI مسئول ساخت راهنمای استایل منسجم می باشد تا ثبات و یکپارچگی در طراحی دیده شود.

 

تفاوت UI و UX؟
 

همه ما می‌دانیم که UI و UX با هم تفاوت دارند، اما خب خیلی‌ها این دو مفهوم را به‌اشتباه به‌جای هم به کار می‌برند. پس بگذارید یک‌بار دیگر تعریف کوتاهی از هر کدام داشته باشیم.

UI یا رابط کاربری به مجموعه ظاهری صفحات، تصاویر و المان‌های بصری – مثل دکمه‌ها و آیکون‌ها و ... گفته می‌شود که کاربر برای تعامل با یک دستگاه یا برنامه از آن‌ها استفاده می‌کند.

منظور از UX یا تجربه کاربری هم آن تجربه و حسی است که کاربر در هنگام تعامل با بخش‌های مختلف از محصولات و سرویس‌های یک شرکت (قبل از استفاده، هنگام استفاده و بعد از آن) دارد.


تاریخچه UI

برای درک بهتر UI و پاسخ UI‌ چیست باید اول تاریخچه رابط کاربری را بدانیم. با ظهور ویندوز 1.0 در دهه 1980 به زودی مشخص شد که داشتن یک اینترفیس دیجیتال که خوشایند کاربر باشد، جهت خلق تجربه کاربری به‌یادماندنی و لذت‌بخش، ‌جزئی ضروری محسوب می‌شود. با این حال علی‌رغم این انقلاب بزرگ، همچنان تا سال 2007 یعنی سالی که شرکت اپل با معرفی نخستین گوشی iPhone این حوزه از فناوری را دگرگون ساخت، هنوز عمق تحول در طراحی UI مشخص نشده بود. به این ترتیب با معرفی یک رابط کاربری که به طور صریح برای دستگاه‌های موبایل خلق شده‌ و مجهز به کارکردهای تخصصی لمسی بود، طراحی رابط کاربری برای همیشه دگرگون شد.


وظایف طراح رابط کاربری چیست؟

طراح رابط کاربری یک حوزه میان‌رشته‌ای است که از طراحان UI می‌خواهد تا چندین نقش مختلف را ایفا نمایند. با این که طراحان UI باید چشمان بصری تیزبینی داشته باشند، اما داشتن جنبه روان‌شناختی نیز حائر اهمیت است، گرچه شاید نتوان آن را به عنوان بخشی از طراحی بصری در نظر گرفت. طراحان رابط کاربری برای طراحی اینترفیس‌های کاربرپسند، می‌بایست طرز کار افراد را درک کنند و تأثیر هر جزء بصری و تعاملی را در خلق تجربه کاربر بدانند. همدلی، تطبیق‌پذیری و درک ارتباط، چند مورد از مهارت‌های کلیدی مشترک هستند که طراحان رابط کاربری باید داشته باشند.

طراحان رابط کاربری در نهایت مسئول مطمئن شدن از جذاب بودن، خوشایندی بصری و تأمین اهداف کسب‌وکار از سوی اینترفیس اپلیکیشن هستند. طراحان رابط کاربری همچنین مسئول اطمینان یافتن از وجود انسجام در میان بخش‌های مختلف هستند و غالباً برخی راهنماهای استایل برای استفاده در بخش‌های مختلف کسب‌وکار ایجاد می‌کنند.

طراحان رابط کاربری نقشی حیاتی در طراحی دسترس‌پذیری و شمول همه کاربران دارند. طراحان رابط کاربری از طراحی یک مجموعه اجزای UI مانند دکمه‌ها، آیکون‌ها، و نوارهای اسکرول تا انتخاب رنگ و تایپ‌فیس‌ها و تا تست منظم طراحی‌ها از طریق پروتوتایپ‌ها، به دقت معنی هر جزء طراحی را برای کاربر نهایی مورد بررسی قرار می‌دهند. هم‌زمان این طراحان اندازه و مقیاس‌پذیری اجزای مختلف UI را مورد بررسی قرار داده و از وجود فاصله کافی بین نقاط تماس مطمئن می‌شوند.


نکات مهم درباره UI چیست

نکاتی مهم در رابطه با UI وجود دارد که در این بخش به آنان اشاره می‌کنیم که عبارت‌اند از:

نکته اول: UI متمرکز بر نحوه ظاهر و عملکرد سطوح یک محصول و خدمات است.
نکته دوم: UI مانند پلی است که ما را به جایی می‌برد که می‌خواهیم برویم.
نکته سوم: طراحان UI رابط کاربری برنامه را ایجاد می‌کنند.
اطلاعات و تحقیق‌های مهمی که به ما اطلاعاتی راجب UI می‌دهند
طراحان UI باید اطمینان حاصل کنند که زبان بصری که انتخاب می‌کنند متناسب با برنامه کاربردی است که می‌نویسند یا خیر. آنها سعی می‌کنند که انتظارات و نیازهای کاربران را پیش‌بینی کنند.

اگر تیم شما برنامه‌های سفری را طراحی می‌کند مهم است که در مورد نحوه توسعه سایر برنامه‌های سفر در گذشته نیز تحقیق کنید کدام یک برنامه سفری کار بهتری را انجام دادند؟! و کدام یک نتوانستند کار بهتری را انجام دهند؟!

در این میان دروس طراحی UI وجود دارند که باید از کارهایی که قبلاً انجام شده است و تجربیات سابق چه موفقیت‌آمیز بوده‌اند یا شکست خورده‌اند، درس آموخت.


 

۲۸ اسفند ۹۹ ، ۱۵:۰۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی

ux چیست و چه کاربردی دارد ؟

 


در حقیقت همین ابتدا این موضوع را بیان کنیم که ux مخفف کلمه  User Experience است که در فارسی به معنی حس تجربی  و یا به معنای تجربه کاربر می باشد  ، البته به فارسی می توان این گونه برداتش کرد که یو ایکس  جس تجربی است که طراحی سایت به کاربردانش منتقل می کن  الته قل دیگه یو ایکس یو آی می باشد که در بعد تر راجع به ان صحبت می کنیم و فقط  برای انشایی کوتاهی باید بگوییم که  یو آی به معنای هر چیزی می باشد که بازدیدکنندگان  در طراحی سایت مشاهده می کنند .  حال یو ایکس چه کاربردی دارد ، در واقع با استفاده از یو ایکس می توان جذابیت های بیتشری را به سایت افزود تا مخاطبان زیادی جذب سایت شوند  و حس اطمینان و رضایت را بالا برد . 

برای اشنایی بیشتر با یو ایکس پیشنهاد می کنم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید . 

 

تعریف UX

UX مخفف کلمه User Experience به معنی “تجربه کاربر” می باشد. UX معمولا شامل رفتارها، احساسات و نگرش های کاربر درباره تجربه استفاده از یک نرم افزار می باشد. در حقیقت طراحان UX تمام تلاش خود را میکنند تا بهترین روند در آشنایی یک کاربر با یک محصول را در پیش بگیرند. اهمیت این موضوع به قدری بالاست که اگر طرح و برنامه شما تجربه و حس خوبی به کاربر منتقل نکند، کاربر دیگر از محصول شما استفاده نخواهد کرد. درنهایت از جمله ابزارهایی که در طراحی UI وUX کاربرد دارند ابزارهایی مانند Photoshop, Sketch, Illustrator, Fireworks, InVision هستند.

 

یک طراح یو ایکس دقیقا چه کاری انجام می دهد؟

هنوز اولین باری را که اصطلاح طراح یو ایکس را شنیدم،به یاد می آورم.سال پیش در بخش امضای ایمیل یکی از دوستانم بود.کسی که هیچوقت معنای شغلش را نفهمیدم.پس از او دراین باره سوال کردم.
پاسخی که او به من داد،به شکلی اساسی،رویه ی طراحی من برای وب سایت ها از روز بعد تغییر داد.نه به دلیل چیزهای تخصصی که گفت،بلکه بخاطر بحث هایی که صورت گرفت.بحث آن روز،موجب شد تا من در دنیای یو ایکس،کند و کاش عمیق تری کنم و پروسه ی کارم را ارزیابی مجدد و بطور چشم گیری به شغلم،شکل بدهم.

درحالیکه بسیاری از طراحان با شنیدن توضیح کار یو ایکس می گفتند: “اوه،اینکه همان کاری است که من همیشه انجام می دادم،فقط نمی دانستم اسمش این است.” اما من اینطور نبودم.قبل از اینکه بدانم یو ایکس چیست و حتی بدانم چنین چیزی وجود دارد،روند طراحی های من بسیار متکبرانه بود! طرح های من زیبا به نظر می رسیدند اما معمولا نمره را از دست می دادند.بعدها،وقتی این اصطلاح را برای عنوان شغلی م پذیرفتم،این احساس اطمینان را داشتم که به اندازه ی یک طراح رشد داشته م و روند کارم را به نقطه ای که لیاقتش را داشتم،رسانده م.


قدرت یو ایکس مثل همین است.یو ایکس شاید یک کلمه ی گیج کننده باشد اما،برای امثال ما که طراح وب هستیم،چیز بدی نیست.اصول،فلسفه و تکنیک هایی که کدام یو ایکس بهتر است،به خوبی منتشر شده اند و خبر خوب این است: هر کسی قادر به یادگیری آن هاست.
پس یک طراح یو ایکس دقیقا چه کار می کند؟ کار معمولی نیست،اگرچه کوله باری از تکنیک ها هست که در مراحل مختلف یک پروژه،طراحان یو ایکس به آن وابسته هستند.

یو ایکس

 

UX Writing یا طراحی یو ایکس چیست؟

یو ایکس رایتینگ (UX Writing) بخشی از استراتژی محتوای کسب‌وکارها است. به فرایند طراحی کلمات برای استفاده در نقاط تماس (Touch Point) کسب‌وکارها در وب‌سایت‌ها، اپلیکیشن‌ها و دیگر کانال‌ها، UX Writing یا نگارش محتوا UX گفته می‌شود. در حقیقت هر جایی که کاربر با کسب‌وکار شما تعامل داشته باشد و در آنجا متنی را بخواند یا بشنوند، یو ایکس رایتینگ کاربرد دارد. یو ایکس رایتینگ را می‌توان طراحی مکالمه بین محصول و کاربر دانست.

از بسیاری جهات، یو ایکس رایتینگ تفاوتی با دیگر فرم‌های نوشتن ندارد. چرا که هر چیزی که دیگر نوشته‌های شما را قدرتمند و تاثیرگذار می‌کند، روی محتوا UX هم می‌تواند تاثیر مثبت بگذارد، بنابراین از نام متفاوت آن زیاد تعجب نکنید. UX مخفف عبارت User Experience بوده و منظور از UX Writing نوشتن تجربه کاربری است.

معمولا از یو ایکس رایتینگ و محتوا UX در شرکت‌های فناوری محور و نرم‌افزاری یا آژانس‌های دیجیتال استفاده فراوانی می‌شود. بعضی از افراد این فعالیت را با استراتژی محتوا اشتباه می‌گیرند، اما همان‌طور که گفتیم یو ایکس رایتینگ بخشی از فرایند استراتژی محتوا است. چرا که یک استراتژی بسیار گسترده‌تر بوده و می‌تواند معماری اطلاعات تا بازاریابی محتوایی را شامل شود.

یو ایکس رایتینگ معمولا برای دستیابی به سه  هدف زیر انجام می‌شود:

۱. به کاربران کمک کند تا فعالیت در حال اجرای خود را تکمیل کنند.

۲. برای کاهش زمان هر فعالیت از سوی کاربر، یک کپی یو ایکس باید آموزنده و مفید باشد و بیش از حد اطلاعات ارایه ندهد.

۳. یک صدای برند پایدار ایجاد کند.


چرا نوشتن یو ایکس باید جزئی از روند طراحی باشد؟

غالبا توسعه‌دهندگان محصول، متن UI را به عنوان چیزی که متعلق به مرحله مستند‌سازی محصول است، تصور می‌کنند.

«ابتدا محصول را طراحی می‌کنیم و سپس کسی را استخدام می‌کنیم تا به ما در نوشتن متن UI کمک کند.»

چنین فرضیاتی اغلب آسیب‌های زیادی ایجاد می‌کند؛ زیرا مسئله مهم UI تا مراحل بعدی فرایند تولید محصول، بی‌اهمیت به نظر می‌رسد. به همین دلیل متن UI باید در مراحل پیش‌تری نوشته شود.

نوشتن یو ایکس را هر چه زودتر آغاز کنید؛ چرا که متن‌ها معمولا مشکلات طراحی را آشکار می‌کنند.

نویسندگان حرفه‌ای یو ایکس باید با توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و طراحان در تهیه متن UX همکاری کنند. در بخشی از این فعالیت، نویسنده یو ایکس معمولا از تیم محصول می‌خواهد، تصمیم‌های گرفته شده برای طراحی را توضیح دهد. اگر تیمی در توضیح یک طرح مشکلی داشته باشد، معمولا طراحی است که مشکل دارد و باید اصلاح شود نه متن یو ایکس و فرایند نوشتن یو ایکس فقط این مشکل را کشف و آشکار کرده است.

۲۱ اسفند ۹۹ ، ۱۶:۵۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی

بهینه سازی تصاویر

بهینه سازی کردن تصاویر را میتوان از جمله از کار هایی دانست که انجام آن تاثیر خاصی روی سئو سایت شما دارد. در حقیقت استفاده کردن از تصاویر در سایت ، یکی از راه‌هایی است که باعث جذب مشتری بیشتری می شود و در واقع مخاطبان بیشماری را جذب خود می کند . برای این که بتوانید میزان جذابیت سایت و جذابیت مقالات خود را بالا ببرید نیازمند این مورد هستید که تصاویر سایت خود را بهینه‌سازی کنید. شاید تا کنون با روش های مناسب بهینه سازی را ندایند و یا از آن استفاده نکرده باشید .  در این مقاله قصد داریم تا شما را با روش‌ها و راهکار های بهینه کردن عکس‌ها و تصویرهای سایت آشنا ‌کنیم، اگر سایتی دارید که نیاز به این کار دارد پیشنهاد می کنم تا انتای این مطلب همراه ما باش

ادامه مطلب...
۱۴ اسفند ۹۹ ، ۱۶:۳۶ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی

چند روش پیدا کردن هاست یک سایت

در اینجا ما قصد داریم تا چند روش کوچک سریع برای هرکسی که به دنبال یافتن اینکه چه کسی میزبان وب سایت خاصی است، آورده ایم . با یک جستجوی ساده شما می توانید به اطلاعات هاست یک سایت دسترسی پیدا کنید  و شرکت میزبان واقعی سایت موردنظر خود را پیدا کنید و به راحتی می توانید متوجه شوید سرور سایت داخلی است  یا خارجی و اطلاعاتی مثل WHOIS  و … را کشف نمایید.

آیا با استفاده از راهی می توانیم متوجه شویم سایتی باز می کنیم از کجا بارگذاریی شود ؟

چه کسی میزبان این سایت است؟ یک سرویس وب بسیار ساده است که تنها هدفش این است که شرکتی را که میزبان وب سایت است به شما بگوید. سایت هایی که در ادامه این مطلب معرفی شده اند، همگی کارکرد خوبی دارند؛ زیرا بسیاری از ابزارهای دیگر چک کردن وب سایت آنلاین به سادگی پاسخی روشن و مختصر به این سؤال بسیار ساده نمی دهند.

 

میزبان دامنه چیست؟
میزبان دامنه یک سرویس اینترنتی است که نام دامنه شما را مدیریت می کند، به عنوان مثال، domain.com. میزبان های دامنه از پرونده های DNS برای اتصال به دامنه خود از طریق ایمیل، وب سایت ها و سایر سرویس های وب استفاده می کنند.

DNS چیست؟
DNS اطلاعات مربوط به نام میزبان یا IP را از سرورهای سراسر جهان از طریق نام بازیابی می کند.

سرور میزبان چیست؟
سرور میزبان یک اصطلاح عمومی برای یک نوع سرور است که تمامی داده ها، برنامه ها و خدمات مرتبط با یک سایت در آن قرار میگیرد.

ما برای این کار از وب سایت who.is استفاده می کنیم(وب سایت های زیادی در این زمینه وجود دارند) که برای ما اطلاعات مفیدی از محل IP، نام میزبان، محدوده IP ،ISP، سازمان، کشور، منطقه، شهر، کد پستی و منطقه زمانی را نمایش میدهد. بعد از وارد شدن به سایت مانند تصویر زیر ادرس وب سایت خود را در نوار جستجو وارد میکنیم.


روش اول : از ابزار WPBeginner Theme Detector استفاده کنید.

ابزار WordPress Theme Detector یک روش عالی برای تشخیص موضوع وردپرس یک سایت است. همچنین به شما می­گوید که چه کسی یک وب­سایت را میزبانی می­کند.

برای استفاده از آن، به سادگی به صفحه ابزار WordPress Theme Detector بروید و URL (نام دامنه) سایت را وارد کنید. برای ادامه، بر روی دکمه تحلیل وب سایت، کلیک کنید. فقط در عرض چند ثانیه، جزئیات وب­سایت را مشاهده خواهید کرد که شامل نام ارائه دهنده میزبان می­باشد. Theme Detector در جهت پیدا کردن هاست یک سایت به شما کمک خواهد کرد.


روش دوم :  پیدا کردن هاست سایت با check-host.net

سایت check-host امکانات بسیار متنوعی دارد. بعد از اینکه آدرس سایت خود را وارد کردید، زیرعنوان‌های زیادی پایین باکس سرچ مشاهده خواهید کرد:

info: این بخش مثل 2 سایت قبلی که معرفی کردم اطلاعاتی کلی و جامع درباره سرور و هاست در اختیار شما قرار می‌دهد
ping: این قسمت از بخش‌های مختلف دنیا نسبت به سایت هدف پینگ گرفته و نتیجه را به شما نشان می‌دهد
HTTP: از پروتکل HTTP استفاده کرده و مدت زمان پاسخ سایت و وضعیت کد مربوطه را نشان می‌دهد
TCP Port: وضعیت اتصال به پورت TCP و مدت زمان آن را نشان می‌دهد
UDP Port: وضعیت اتصال به پورت UDP و باز بودن یا فیلتر بودن آن را بررسی می‌کند
DNS: در این بخش از لوکیشن‌های مختلف TTL مربوط به سایت نشان داده می‌شود


روش سوم : پیدا کردن IP سایت از طریق Whois

در اول بهتر است بدونید Whois چیست؟ Whois سرویسی است که به شما اجازه می‌دهدد نام و اطلاعات تماس صاحب دامین را مشاهده کنید. این سرویس اطلاعات زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد. این اطلاعات در مکان‌های مختلفی برای شما کاربرد دارد پس دانستن اون‌ها الزامی است.

در ابتدای کار زمانی که اینترنت نوپا بود اطلاعات دامنه در Whois به ثبت می‌رسید. یکی از اطلاعات مهمی که توسط این سرویس به دست میارید آی پی هاست است. شما به دو روش میتونید با استفاده از این سرویس آی پی هاست خود را مشاهده کنید.

درواقع دسترسی به اطلاعات Whois یک دامنه توسط دو روش انجام می‌شود که شما باید با توجه به نیاز خودتان از یکی از اون‌ها استفاده کنید.

۰۶ اسفند ۹۹ ، ۱۶:۴۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی