چند روزی است که خبر ملی شدن اینترنت را زیاد در اخبار و افضای مجازی مشاهده می کنیم . حال سوالی که این روز ها خیلی از افراد و مردم از ما میپرسند این است که با وجود ملی شدن اینترنت چگونه می توان از ان و یا ابزار های اینترنتی چون اینستاگرام ف تلگرام ، واتس اپ و ..نیز استفاده کرد . اگر شما هم همچین سوالاتی دارید توصیه می کنم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید . شبکه ملی اطلاعات با همه توانمندیهایی که خالقانش به آن مینازند، فقط بهخاطر نبودن گوگل تا این لحظه نتوانسته رضایت کاربران خود را جلب کند.
شبکه ملی اطلاعات درسال 1384 با نام «شبکه ملی اینترنت» در دستور کار مجلس قرار گرفت ولی به دلایلی هنورمحقق نشده است.
شبکه ملی اطلاعات یعنی چی؟
چند سال پیش، وقتی ادوارد اسنودن درباره استفاده دولتهای غربی از اینترنت برای جاسوسی کردن از دیگران شروع بهافشاگری کرد، کشورهای زیادی بهفکر راهاندازی شبکه داخلی اطلاعات افتادند. اما عملیات پیادهسازی و راهاندازی شبکه ملی اطلاعات در ایران بهشکل رسمی از سال ۱۳۸۴ کلید خورده بود. هدف چنین شبکهای مشخص است؛ حفاظت از اطلاعاتی که روی بستر اینترنت قرار میگیرد بهصورتی که در خارج کشور قابل پیگیری و مسیریابی نباشد. بههمین دلیل بعضیها اسم اینترنت ملی را رویش گذاشتند. احتمالا نمیدانید، اما خود آمریکاییها در ابتدای دهه ۹۰ میلادی اولین کشوری بودند که ایده راهاندازی چنین شبکهای بهذهنشان رسید. کرهجنوبی که رتبه اول سرعت اینترنت دنیا را دارد هم جزو کشورهای صاحب شبکه ملی اطلاعات است. ضمن اینکه شبکه ملی اینترنت پیش از ایران در چین و انگلستان پیادهسازی شده بود.
فواید اینترنت ملی (شبکه ملی اطلاعات)
1. ارائه خدمات الکترونیک در بستر اینترنت ملی
ارائه خدمات دولت الکترونیک مانند آموزش، بهداشت و درمان و یا حتی مصاحبه های اینترنتی از جمله مزیت های اینترنت داخلی به شمار می رود. نمونه بارز این نوع مصاحبه ها، مصاحبه برخط محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات بود. طی این مصاحبه، کاربران با ارسال کامنت سوالات خود را از وی پرسیدند.
2. افزایش سرعت اینترنت با اینترنت ملی
اگر علاقه مند به اخبار تکنولوژی هستید، حتما می دانید اینترنت داخلی موجب افزایش سرعت اینترنت می شود. در همین ارتباط خوب است بدانید که کره جنوبی پرسرعت ترین اینترنت جهان را در اختیار کاربرانش قرار میدهد.
اینترنت ملی یکی از دلایل اصلی سرعت پیشرفته اینترنت در این کشور است. گفتنی است، که کره جنوبی از نظر آمادگی الکترونیک و پهنای باند رتبه نخست را در دنیا دارد. جالب اینکه، 80 درصد پهنای باند این کشور داخلی است.
به این معنی که 80 درصد شبکه اینترنت این کشور بی نیاز از ارتباطات خارجی است و ارتباطات و انتقالات دیتای آن در داخل شبکه به گردش در میآید.
3. استقلال با اینترنت ملی
با عملیاتی شدن طرح اینترنت داخلی در ایران، حتی در صورتی که اینترنت در فضای جهانی به هر دلیلی با مشکل مواجه شود، کاربران در داخل کشور می توانند از شبکه ملی استفاده کنند و نیاز خود را بر طرف نمایند.
به این ترتیب، وابستگی به منابع خارجی اینترنت از بین می رود و استقلال در این زمینه برای کشور به دست می آید. از آنجائی که یکی از اهداف مهم جمهوری اسلامی، دستیابی به استقلال است، این موضوع اهمیت زیادی دارد.
باراه اندازی اینترنت ملی اینترنت قطع میشود یا نه؟
همه اینها که گفته شد یک طرف، پرسش اصلی خوانندگان این مطلب که مهمترین دغدغه ایشان نیز به شمار میرود همچنان باقی است. شاید شما هم به این نتیجه رسیده باشید که خب قبول شبکه ملی اطلاعات خوب است اما تکلیف اینترنت چه میشود، تعطیل میشود یا نه؟
اینترنت در کشور تاکنون به دلایل متعددی قطع شده است. از لنگر کشتیهایی که به طرز فوقالعادهای مستقیما روی فیبرنوری اتصال ایران افتاده و منجر به قطع آن میشد و اتفاق عجیبتر از آن، کوسههایی که علاقه خاصی به طعم فیبرنوری مسیر ایران داشته و با جویدن و خوردن آن اینترنت را قطع میکردند تا بیلهای مکانیکی پیمانکاران وزارت راه و شهرداریها که بدون توجه به حریم فیبرنوری و در هنگام عملیات عمرانی فیبرنوری را قطع میکردند، همه از جمله دلایل فنی قطع اینترنت کشور به شمار میروند.
قطعا شما هم خبر اخیر بسیاری از رسانهها به نقل از معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را شنیدید که قول قطعی داد که اینترنت ایران دیگر هرگز قطع نخواهد شد.
بسیاری از روزنامهها که کمتر با مقوله اطلاعات و فناوری اطلاعات آشنا بودند مشتاقانه این موضوع را با آب و تاب و تیترهای درشت منعکس کردند و بسیاری از مردم نیز آن روز روزنامههای مذکور را خریدند تا ببینند داستان از چه قرار است.