این روز ها بازاریابی بسیار محبوب شده است ، بازیابی شیوه ها مختلفی دارد و هر یک دارای استراتژی های خاص خود می باشد اما مهم ترین نکته ای که در این جا باید اهمیت داشته باشد هدف از باریابی است . ابتدا لازمه تا هدفی که می خواهید برا رسیدن به آن دست به بازاریابی بزنید را بررسی کنید و مطابق با ان استراتژی های یرا بچینید . همه این عوامل در کنار یکدیگر جمع می شوند و یک پلن کامل را می سازند که به کمک آن می توان بازیابی مناسبی داشت . به عنوان مثال استراتژی های مناسب برای بازاریابی یک شرکت کمک می کند تا مشتریان متناسب خود را پیدا کند . حال در این مظلب قرار است استراتژی های بازاریابی را بشناسیم و بداینم که این نوع استراتژی ها بیشتر به درد چه کسانی می خورد . 

 

منظور از استراتژی بازاریابی چیست؟

استراتژی بازاریابی عبارت است از یک منطق بازاریابی که سازمان امیدوار است به کمک آن می تواند به اهدافش برسد، که شامل استراتژی های خاص برای هر بازار، ترکیب بازاریابی و میزان هزینه های بازاریابی می باشد.

استراتژی بازاریابی باید فعالیت های بازاریابی را در بخش هایی که بیشتر مورد نظر سازمان است، متمرکز کند. شرکت باید تلاش و انرژی خود را در بخش هایی صرف کند.

که از نظر رقابت دارای اهمیت بیشتری باشد. مدیریت بازاریابی باید استراتژی بازاریابی ویژه ای برای عوامل ترکیب بازاریابی مثل محصولات جدید، بازارهای جدید، تبلیغات برنامه های ترویج فروش، قیمت و سیستم توزیع، تنظیم نماید. مدیر بازاریابی باید مشخص کند که هر استراتژی چگونه به فرصت ها و تهدیدهای بازار پاسخ مناسب می دهد؛ همچنین باید بودجه بازاریابی خود را با این دید که بودجه بیشتر باید فروش بیشتری را ایجاد کند، تنظیم نماید. برنامه های عملیاتی استراتژی بازاریابی باید به نحوی به برنامه های عملیاتی تبدیل شود که پاسخگوی سؤالات باشد:

چه باید کرد؟
چه کسی برای انجام آن مسؤول است؟
این کار چه مقدار هزینه دارد؟
برای مثال، یک مدیر بازاریابی برای افزایش سهم بازار خود، افزایش فعالیت های ترویج فروش را بعنوان یک کار کلیدی مورد توجه قرار می دهد. برنامه عملیاتی این کار باید شامل تاریخ شروع، اقدامات ترویجی نمایشگاه هایی که می خواهد شرکت کند، مراکز نمایش جدید و سایر فعالیت های ترویجی فروش باشد، و بالاخره اینکه این فعالیت ها چه وقت آغاز می شود، چه وقت مورد بررسی قرار میگیرد و چه وقت تمام می شود.


استراتژی بازاریابی محدوده نزدیک (Close Range Marketing)

در ادامه مقاله 50 استراتژی پرکاربرد بازاریابی به استراتژی بازاریابی محدوده نزدیک می پردازیم . در این روش با ارسال پیام های تبلیغاتی کالا و خدمات به گوشی های هوشمند در یک محدوده مشخص و نزدیک به ارائه محصول سعی در جذب مشتری می گردد. استراتژی بازاریابی محدوده نزدیک به استراتژی بازاریابی مجاورت نیز شناخته می شود.

 بازاریابی معاملاتی

فروش، چالش برانگیزترین قسمت بازاریابی است. حتی برای بزرگترین خرده فروشان، فروش همیشه دشوار است، به ویژه هنگامی که اهدافی با حجم بالا وجود دارد. با این حال با استفاده از استراتژی های بازاریابی جدید، فروش آنقدر سخت نیست. در بازاریابی معاملات، خرده فروشان مشتریان را تشویق می کنند تا با کوپن‌های خرید، تخفیف و شرکت در رویدادهای بزرگ خریداری کنند. این باعث افزایش شانس فروش و ایجاد انگیزه مخاطبان هدف برای خرید محصولات تبلیغاتی می شود.

استراتژی های رقابتی

اغلب به یک استراتژی رقابتی نیاز است. بررسی کسب و کار ممکن است نشان دهد که مسئولیت کامل افول شرکت شما در سهم بازار تقریبا با یک رقیب تنها است، یا یک رقیب جدید در حال ورود به بازار است، یا یک شرکت تنها با گروهی از رقبا ممکن است بر جایگاه یابی منحصربفرد شما در بازار پیشی گرفته باشند. در این صورت، شما باید یک استراتژی بازاریابی رقابتی در برنامه بازاریابی تان ایجاد نمایید.

چه کسانی از استراتژی بازاریابی محصول استفاده می کنند؟

هرگاه شرکتی بخواهد مشتریان بالقوه خود را از ویژگی های محصول جدید آگاه کند و یا میزان آگاهی بخشی محصولات موجود را گسترش دهد، می تواند از استراتژی بازاریابی محصول استفاده نماید. این شرکت باید تعیین کند که چه کسانی محصول را می خواهند یا به عبارتی چه کسانی برای خرید و استفاده از محصول، کشش بیشتری دارند. سپس تیم بازاریابی باید مشخص نماید که مصرف کنندگان محصول مورد نظر، چه مقدار مایل هستند تا برای خرید آن پول بپردازد و به تفصیل تعیین نماید که چه ویژگی هایی از نظر مصرف کنندگان بهترین ارزش را  برای محصول ایجاد می کند. بازاریابی محصولات به شرکت ها این امکان را می دهد تا قبل از عرضه عمده محصول به بازار، با چند سناریوی پیشنهادی، محصول در دسترس مخاطبان کمتری قرار گیرد و در فرایند بهینه سازی قرار گیرد؛ آنها باید قبل از عرضه گسترده محصول، نسخه های جدیدی از ان را در معرض آزمایش قرار دهند و برا روی هر کدام از متغیرهای محصول ارزش گذاری کنند.

شرکت های دانش بنیان و مجموعه های استارت اپی که بر مبنای وجود یک محصول خاص بنا می شوند بیش از سایر شرکتهای تولیدی می توانند از استراتژی بازاریابی محصول استفاده نمایند. از طرفی شرکتهای تولیدی که یک محصول جدید را می خواهند روانه بازار نمایند می توانند  در کنار استفاده از سایر استراتژی های بازاریابی، بازاریابی محصول را انجام دهند و تجربه موفقیت آمیزی در جذب مشتری و فروش محصول داشته باشند.