تا به حال نام الگوریتم گوگل را شنیده اید ؟ می دانید گوگول چند نوع  الگوریتم دارد . این الگوریتم ها چه کاربردی دارند ؟  در واقع الگوریتم ها اطلهعاتی را بررسی می کنند و پس از بررسی آن  اطلاعاتی را در اختیار کاربران خود قرار می دهند .  به زبان کامپیوتر، یک الگوریتم مرحله‌ای را برای انجام یک کار کاملا مشخص در کامپیوتر تنظیم می کند. البته به این نکته هم باید توجچه دشاته باشید که الین الگوریتم ها دچار تغییر و تحول می شوند ،  به عنوان مثال در سال 2020  گوگل تغییرات بسار زیاد و پوناگونی در زنمینه الگوریتم های خود ایجاد کرده است .  که این تغییرات به وجود امده بر سئو سایت  ها و   میزان بازدید کنندگان آن نیز تاثیر می گذارد .  گوگل  انواع الگوریتم ها مختلفی دارد که در اامه ما ان ها را برای شما نام بردیم  و برای آشنایی بیشتر شما عزیزان دو تا از این الگوریتم ها را بررسی کرده ایم .  پس تا انتهای ای طلب همراه ما باشید . 

 

الگوریتم چیست و چه کاربردی دارد؟

الگوریتم به گروهی از دستورالعمل‌ها و فرمول‌ها گفته می‌شود که با هدف حل مسئله مرحله به مرحله اجرا می‌شوند. الگوریتم‌ها اطلاعات را دریافت و  بررسی می‌کنند و بعد از انجام تحقیقات لازم، یک نتیجه مشخص به ما نشان می‌دهند.

 

انواع الگوریتم های گوگل:

در زیر مهمترین و اصلی ترین الگوریتم های گوگل به شما معرفی شده که هر کدام بر روی موضوعات خاصی متمرکز هستند تا کیفیت وبسایت های تولید کننده محتوا را بهبود بخشند.

الگوریتم مرغ مگس خوار
الگوریتم گوگل پاندا
الگوریتم گوگل پنگوئن
الگوریتم کبوتر
الگوریتم mobilegeddon
الگوریتم payday loan
الگوریتم pagelayout
الگوریتم کافئین
الگوریتم گورخر
الگوریتم گوگل دنس(google dance)
الگوریتم فرد(fred)
الگوریتم تازگی محتوا (freshness)

 

الگوریتم های گوگل، راهی برای درک و رفع نیاز کاربر

زمان را چند سال به عقب برگردانید. در این زمان کافی بود تا بر روی یکی از نتایج گوگل کلیک میکردید تا با دریایی از تبلیغات نامرتبط و پاپ آپ های آزار دهنده روبرو میشدید. در این زمان نتایج گوگل بیشتر شبیه به ویرانه بود تا نتایج مورد نیاز کاربر!

خوشبختانه گوگل صدای فریاد رنج کاربران را میشنود و دست به طراحی و توسعه فرشته های نجات خودش میزند.

الگوریتم پاندا، پنگوئن و مرغ مگس خوار اولین موج و نیروی کمکی گوگل برای مقابله با سایت های اسپم بود.

الگوریتم های گوگل به کاربران یاد دادند که چطور باید دست به تولید محتوا بزنند. این الگوریتم ها معتقد بودند کهآموزش تولید محتوا تنها باید در راستای نیاز کاربران باشد.

این الگوریتم ها دو هدف سرنوشت ساز و مهم داشتند:

کاهش رتبه سایت های بی کفیت و اسپم 
افزایش رتبه سایت های با ارزش و کاربر-محور

 

الگوریتم کبوتر گوگل

الگوریتم کبوتر قابلیت تمایز آیتم های مختلف را داراست که می‏تواند وب سایت ها و صفحات آنها را از یکدیگر تشخیص دهد. به عبارت دیگر، الگوریتم کبوتر با جمع آوری داده ها از گروه های خوشه بندی شده، فرایند جستجو را در مدت کوتاهی انجام می‏دهد. نحوه عملکرد این الگوریتم بدین صورت است که توانایی کشف خوشه های مختلف را دارد و سپس آن ها را با منقار خود نوک می‎ زند که با این کار، به صفحه مورد نظر رتبه داده می‏شود. گوگل الگوریتم کبوتر را مسئول جمع آوری نتایج مفیدتر و مرتبط تر به صورت محلی، از نتایج جستجو می‏کند. 

 

الگوریتم هیل تاپ یا تپه  Hilltop Algorithm

الگوریتم هیل تاپ اولین مدیر و الگوریتم  شرکت گوگل بود که در سال ۲۰۰۳ فعالیت خود را آغاز کرد و با ورود به شرکت تاثیرات قابل توجهی روی موتورهای جستجو گذاشت. وظیفه هیل تاپ شناسایی سایت‌های مرجع و دایرکتوری‌های معتبر بود و با استفاده از اطلاعات موجود در این دایرکتوری‌ها سعی داشت بهترین نتایج را در اختیار کاربران قرار دهد.

 

الگوریتم پنگوئن/ ویژگی‌های شخصیتی : اهل پیوند صمیمی/متنفر از تکرار کلمات/درون‌گرا

زمانی لینک های اسپم تمامی اینترنت را گرفته بود و جعل در اعتبار لینک ها کاربران را به شدن آزار می داد. الگوریتم  پنگوئن وظیفه شناسایی لینک های اسپم و سایت هایی را که برای بهبود رنکینگ خود بک‌لینک خریداری می‌کنند به عهده دارد. لینک های اسپم باعث می شدند کاربران با سرچ کردن به مقصد واقعی خود نرسند. مثلا با سرچ عنوان مورد نظر وارد جایی می شدند که به هیچ عنوان ارتباطی نداشت و از هدف دور می شدند. همانطور که می‌دانیم گوگل برای سایتی که تعداد لینک ورودی به آن از سایت‌های دیگر بیشتر باشد امتیاز بالاتری قائل شده و آن را در رتبه‌های بالاتر جستجو قرار می‌دهد. این عمل باعث شده بود تا افرادی سودجو به صورت فله‌ای اقدام به قرار دادن لینک وب‌سایت های دیگر کرده و بابت آن پول دریافت کنند.

اگر پیوند پنگوئن‌ها در صف‌های طولانی شما را به یاد پیوندها و لینک‌ها در دنیای وب‌سایت‌ها می‌اندازد خوب است بدانید پنگوئن‌ها از هر نوع پیوند یا لینکی خوششان نمی‌آید. آن‌ها به دنبال لینک‌های طبیعی و معتبرند و وب‌سایت‌هایی با لینک‌های اسپم و غیر مرتبط را جریمه می‌کنند.

 

تاثیر الگوریتم می روی چه سایت هایی بیشتر یا کمتر بوده؟

· سایت هایی که برند و نام آنها بیشتر از سایرین جستجو میشده رتبه های خود را حفظ کرده اند.

· سایت هایی که حداقل ۶ ماه قبل از آپدیت می تولید محتوای مستمر و خوبی داشته اند افت رتبه را کمتر تجربه کرده اند.

· سایت هایی که ۱ تا ۳ ماه قبل از این آپدیت بک لینک هایی بر روی phrase کلمات کلیدی هدف خود گرفته اند و همچنین روی phrase اسم خود بک لینک نداشته اند دچار جریمه شده اند.

· دیده شده که سایت هایی که از رقبای خود رپرتاژ گرفته اند (با تعداد مشخصی بک لینک مثلا ۳ بک لینک) جریمه شده اند، هرچند در گذشته این کار نتایج مثبتی داشت.

· سایت هایی که ui , ux خوبی داشته اند.