امروزه طراحی گرافیک بسیار فراگیر شدهاست و خیلی از جوانان هستند که به سمت این رشته و انتخاب آن برای تحصیل جذب می شوند ، شما حتی خواهید کوچک ترین چیز یرا هم بخرید مانند آدامس  متوجه خواهید شد که بر روی بسه های آن طراح ها و شکل هایی وجود دارد که با استفاده از گرافیک طراحی شده اند ،به همین دلیل است که طراحی گرافیک در صنعت بازاریابی بسیار محبوب شده است چرا که خواه نا خواه انسان جذب محصولی می شود که از ظاهر زیباتری برخوردار باشد ، در ادامه مقاله بیشتر با طراحی گرافیک آشنا خواهید شد پس ار می خواهید به طور کامل با این رشته جذاب آشنا شوید پیشنهاد می کنم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید . 

طراحی گرافیک

 

طراحی گرافیک چیست؟

 

گرافیک از ریشه کلمه یونانی گرافیکوس گرفته شده است. بدین معنی که گرافیک، نمایشی بصری روی یک سطح اطلاق میشود.
نظیر دیوارها، کاغذها، صفحه نمایش کامپیوتر یا حتی یک سنگ و غیره که در آن نوعی اطلاع رسانی، چهره نگاری یا سرگرمی وجود دارد.


طراحی گرافیک در ایران

 

موضوع مهم در هنر طراحی گرافیک، وسعت اثر گذاری در مخاطبین است.مقدار تأثیر گذاری چه در ابعاد

کوچک، مانند فروش کالا، و چه در ابعاد بزرگ، همانند مقبول جلوه دادن یک سازمان بین المللی، نه تنها به

محتوی بلکه به کیفیت کار طراح گرافیک هم بستگی دارد.با شناخت درست و کامل بازارهای جهانی و

ضوابط حاکم بر آن ها، کشور ما نیزمی تواند به گروه های صادر کنندگان طراحی گرافیک

بپیوندد و از این روش، در آمدی ارزی تأمین کند.


دو رشته اصلی طراحی گرافیک


گرافیک پیکسلی :
این سبک رو اصطلاحا بهش سبک رئال یا واقعی هم میگن، در طراحی پیکسل همه چی واقعیه و کارتونی نیست اگه توی طرح های پیکسلی زوم کنیم دجار افت کفیت میشیم و طرح به اصطلاح پیکسله میشه، این طرح ها حجم بسیار بالا و کفیت پایینی دارند و تنها مزیتشون اینه که واقعی هستن، فتوشاپ قوی ترین نرم افزاریه که برای پردازش طرح های پیکسلی ساخته شده.

گرافیک برداری :
این سبک دقیقا برعکس سبک قبلیه همه فکر میکنن فتوشاپ بلد بودن یعنی دیگه هم فن حرفین ولی فتوشاپ فقط برای گرافیک پیکسلی تخصص پیدا کرده، گرافیک برداری برخلاف پیکسل یکسری کد های ۰ و ۱ هستش یعنی یا هست یا نیست، وکتورها نمیتونن واقعی بشن تمامی خروجی های طرح های وکتوری همگی کارتونی هستن ولی مزیتشون اینه که حجم خیلی خیلی کمی دارن و توانایی بزرگنمایی بی نهایت دارن!

 

کار اصلی یک طراح گرافیک


طراحان گرافیک، مفاهیم بصری را با استفاده از نرم افزار کامپیوتری و یا دست ایجاد می کنند. آنها با این کار سعی دارند تا ایده های الهام بخش خود را پیاده سازی کنند و در اطلاع رسانی و ارتباط با مصرف کنندگان و زیباسازی دنیای پیرامون استفاده کنند. آنها طراحی  و توسعه هویت بصری شرکت ها و موسسات و کسب و کار های بزرگ و کوچک در اختیار دارند. خلق دنیایی زیبا از رسالت های یک طراح گرافیک است.

 

تاریخچه گرافیک:


طراحی گرافیک به مثابه یک تخصص از اواسط سده۲۰ مطرح شد. تا آن هنگام شرکت ها ومؤسسات تبلیغاتی توسط هنرمندان تجاری اداره می شد. این تخصص ها عبارت بودند از: صفحه بند؛ حروفچین که عنوان ومتن را با تمام جزییات طرح ریزی میکرد؛ تصویرگران که هر نوع آثار ترسیمی مثل نمودارهای فنی را تهیه می کردند.

هنرمندان طراح حروف، روتوش کاران ودیگرانی که طرح های نهایی را برای تکثیر آماده می کردند. امروزه  طراحان گرافیک (طراح گرافیک به انگلیسی: Graphic Designer) با مؤسسات وآتلیه ها همکاری دارند. آنها نه تنها تبلیغات و آگهی ها، بلکه مجلات و روزنامه هایی را که این آگهی ها در آن چاپ می شوند، طراحی می کنند. طراحی گرافیک تا اواخرسده ی ۱۹ آثار گرافیکی، به صورت سیاه و سفید بر کاغذ چاپ می شد. طی چندین سده، کارکرد های اصلی گرافیک اندک تغییری یافته است و هر طرح ممکن است به چند روش مورد استفاده قرار گیرد.

طی دهه ی ۱۹۶۰، طراحی گرافیک به عنوان شیوه ای برای حل مشکلات ارتباطی مطرح شد. به همین ترتیب در رسانه های همگانی نیز به عنوان مد به روز بودن مطرح شد. اما تغییر در سبک آن حاصل چندین عامل مؤثر مانند پیشرفت های فناوری در حوزه ی رسانه و نیز تحولات رایج در جامعه و گسترش تلوزیون و ویدئو بود.

در قرن بیستم تبلیغات و چاپ تجاری، به هنر گرافیک یورش می برد اما آثار چاپی هنری که به وسیله ی ماشین های دستی و به روش های سنتی انجام می گیرد، به زندگی خود ادامه می داد. هنرمندان تجسمی به ابداعات طرح و حروف می پردازند. لیتو گرافی، حکاکی روی چوب و لینو لئوم، تیزاب کاری، سیلک اسکرین و سریگرافی و چاپ های مخلوط، روش هایی  هستند که نقاشان به کار می برند.

 

طراحی گرافیک برای بازاریابی و تبلیغات


وقتی مردم به طراحی گرافیک فکر می کنند، عموما همین حوزه را در نظر می آورند. عالی ترین بازاریابی ها مردم را از منظر احتیاجات و رضایت درگیر خود می کنند و همچنین موجب آگاهی بخشی می شوند.

از آنجایی که مردم معمولا با محتوای بصری بیش تر درگیر می شوند، طراح گرافیک با به سازمان ها کمک می کند تا به شکل موثرتری ارتباط برقرار کرده و ارتقا یابند. این فعالیت می تواند گروهی باشد.

یعنی گروهی از طراحان گرافیک بر روی یک ایده تبادل نظر کنند تا به یک محتوی مناسب و موثر برای بازاریابی دست پیدا کنند. خیلی از کسب و کارها  با وجود توانایی های بالقوه ایی که در خود دارند به خاطر عدم توجه به اهمیت این موضوع، ارتقا نمی یابند.