هوش مصنوعی برای اهدافی مانند حل مسئله، استدلال، بازنمایی دانش، برنامه ریزی برای یادگیری ماشین، پردازش زبان طبیعی، حرکت و دستکاری، ادراک، هوش اجتماعی، خلاقیت و هوش عمومی ایجاد شده است. تحقیقات گسترده در این زمینه توسط شرکت های بزرگ دنیا مانند گوگل، آمازون، اپل، مایکروسافت، تسلا، بوستون دینامیکس، ادوبی و غیره انجام شده است.

هوش مصنوعی تکنولوژی است که قادر است با گرفتن اطلاعات تصمیم‌های هوشمندانه‌ای بگیرد.

سئو سایت یا همان بهینه سازی موتور جستجو اصطلاح بسیار رایج در دنیای وب است.

یکی از تاثیر گذارترین عوامل در سئو ایجاد طراحی تجربه کاربری یا ux ایده آل برای سایت هست که در هوش مصنوعی در این زمینه بسیار کارساز بوده و راهکارهای خوبی را در ایجاد استراتژی SEO پیش رو قرار میدهد.

یکی از بهترین راهکارها برای تحلیل داده ها و رفتار کاربران، در نظر گرفتن تعداد کلیک ها، نرخ تبدیل، نرخ پرش و میزان بازدهی می‌باشد که تحلیل درست آن می‌تواند مسیر بهتری را پیش رو قرار دهد و در این مرحله است که استفاده از هوش مصنوعی یا AI در سئو احساس می‌شود.

هوش مصنوعی زمینه های مختلف طراحی سایت را تحت تاثیر قرار داده از جمله طراحی و توسعه وب سایت ها، طراحی تصاویر، تولید محتوا، موتور های جستجو، پیشنهاد محصولات و غیره.

 چرا هوش مصنوعی مهم است؟

هوش مصنوعی فرآیند یادگیری تکراری (Repetitive Learning) و کشف و شناسایی از طریق داده‌ها را خودکار می‌کند. اما این نکته، با اتوماسیون سخت‌افزاری روباتیک تفاوت دارد. هوش مصنوعی به خودکارسازی وظایف دستی نمی‌پردازد بلکه وظایف رایانه‌ای تکراری و متعدد را به شکلی قابل‌اعتماد و خستگی‌ناپذیر سامان می‌دهد. برای انجام این نوع از خودکارسازی، پژوهش‌های انسانی برای تنظیم سیستم و پرسیدن پرسش‌های درست و مناسب، همچنان ضروری است.

هوش مصنوعی، هوشمندی را به محصولات فعلی اضافه می‌کند. در بیشتر موارد هوش مصنوعی در قالب یک اپلیکیشن مستقل فروخته نخواهد شد بلکه بهبود عملکرد محصولات مورد استفاده کاربران را به همراه دارد، مانند Siri که به عنوان یک قابلیت، به نسل جدید محصولات اپل اضافه شده است. هوش مصنوعی می‌تواند اتوماسیون، پلت‌فرم‌های گفت‌وگو، روبات‌ها و ماشین‌های هوشمند را با مقادیر انبوهی از داده‌ها ترکیب کند. این کار با هدف ارتقای بسیاری از فناوری‎های مورد استفاده در منازل و محیط‌های کاری انجام می‌شود، از هوش امنیتی (Security Intelligence) گرفته تا تجزیه و تحلیل سرمایه‌گذاری (Investment Analysis).

هوش مصنوعی از طریق الگوریتم‌های پیشرفته یادگیری، امکان برنامه‌نویسی داده‌ها را فراهم می‌کند. هوش مصنوعی می‌تواند با کشف ساختار و قواعد موجود در داده‌ها، مهارت کسب کند. در این ‌صورت، این الگوریتم به یک دسته‌بندی‌کننده (Classifier) یا پیشگو تبدیل خواهد شد. شبکه‌های عصبی دارای لایه‌های پنهانی هستند و هوش مصنوعی می‌تواند با استفاده از این شبکه‌ها، به گونه‌ای عمیق‌تر و گسترده‌تر، داده‌ها را تحلیل کند.

تا چند سال گذشته ساخت یک سامانه تشخیص تقلب با پنج لایه پنهان تقریبا ناممکن بود ولی امروزه با توجه به قدرت شگفت‌انگیز توان پردازشی و نیز کلان داده‌ها این قضیه کاملا تغییر یافته است. شما برای آموزش مدل‌های یادگیری عمیق، به داده‌های بسیار زیادی نیاز دارید زیرا آنها به طور مستقیم از داده‌ها آموزش می‌گیرند. هر چه بتوانید مدل‌ها را با داده‌های بیشتری تغذیه کنید، دقت آنها افزایش می‌یابد.

هوش مصنوعی قادر است به دقت باورنکردنی موجود در شبکه‌های عصبی دست یابد؛ چیزی که درگذشته غیرممکن بوده است. برای نمونه، تعاملات شما با الکسا، Google Search  و Google Photos  همگی مبتنی بر یادگیری عمیق (Deep Learning) است و هرچه بیشتر از این ابزار استفاده کنید، دقت آنها بیشتر می‌شود. در حوزه پزشکی، امروزه تکنیک‌های هوش مصنوعی اعم از یادگیری عمیق، طبقه‌بندی تصاویر و تشخیص شیء (Object Recognition) می‌تواند با همان دقت رادیولوژیست‌های آموزش‌دیده و بسیار حرفه‌ای، برای شناسایی سرطان در ام‌آرآی‌ها به کار رود.

هوش مصنوعی بیشترین استفاده را از داده‌ها می‌برد. اصولا پاسخ‌ها در داده‌ها نهفته است؛ کافی است شما آنها را در اختیار هوش مصنوعی قرار دهید. امروزه نقش داده‌ها بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته و این موضوع، زمینه‌ساز خلق یک مزیت رقابتی شده است. اگر شما در یک صنعت پررقابت، بهترین داده‌ها را در اختیار داشته باشید، حتی اگر همگان از فناوری‌های مشابه استفاده کنند، برگ برنده از آن بهترین داده‌ها خواهد بود.

طراحی سایت با هوش مصنوعی

طراحی سایت قبل از ظهور هوش مصنوعی در این عرصه، کار سخت و زمانبری بود که حتما شما باید برای این کار سراغ متخصصانی در این زمینه می رفتید و هزینه های بسیار زیادی را متقبل می شدید. شما مجبور بودید در مسیر طراحی وب سایت خود از فناوری های طراحی مانند جاوا اسکریپت، HTML و CSS استفاده کنید. عملیاتی که گزارش آن را به صورت جداگانه برای هر کدام از صفحات وب سایت خود انجام می دهید. البته ممکن است بگویید که این روش برای وب سایت های کوچک خوب بود اما به یاد داشته باشید که وب سایت هایی که به مرور زمان بزرگ تر می شدند و یا به طور کلی تعداد صفحات زیادی داشتند، مشکلات زیادی را در زمان طراحی برای صاحبان خود به همراه می آوردند. تکنولوژی بعدی که باعث شد دنیای طراحی سایت به طور کلی متحول شود و تا حد زیادی کار طراحان سایت را راحت کند، استفاده از تکنولوژی درگ اند دراپ (Drag and Drop) بود. استفاده از این روش بسیار راحت تر از روشهای قبلی بوده اما هنوز هم زمانبر و سخت به نظر می رسید. همین جا بود که ظهور هوش مصنوعی و استفاده از آن در زمینه های مختلف توجه طراحان وب سایت را به خود جلب کرد و به این صورت کم کم هوش مصنوعی یا Ai وارد دنیای طراحی سایت شد و توانست تاثیرات بسیار زیادی را روی روند طراحی سایت داشته باشد. 

زبان های برنامه نویسی قابل تطبیق با هوش مصنوعی

از جمله متداول ترین زبان های برنامه نویسی AI می توان به ( lisp ,Prolog, clips , VP-Expert) اشاره داشت. در حوزه ی طراحی وب نیز زبان های دستوری C++, C# و C#.Net بیشتر در ارتباط با این فناوری مورد استفاده قرار می گیرند،. با استفاده از این زبان ها می توان سیستم های اطلاعاتی هوشمندی را ایجاد نمود که یک سری اعمال خاص را از طریق مراحل الگوریتمی ( برای پردازش نمودن اطلاعات مختلف )به انجام برسانند و واکنش هایی مشابه با رفتار های هوشمندانه ی انسانی داشته باشند. در بسیاری از اعمالی که در حوزه ی وب صورت می گیرد نیاز به درک، استدلال، تصمیم گیری و پاسخ می باشد که سیستم هایی که از هوش مصنوعی استفاده می کنند، قادرند تا چنین واکش هایی را از خود نشان دهند. از طریق این زبان ها بسیاری از جنبه های انسانی واکنش های تحت وب، می تواند شبیه سازی شود اما برای این کار ابتدا لازم است که بر اساس نوع پروژه، جزئیات لازم برای انجام هر فرآیند بررسی شود تا بتوان به طور کامل آن را پیاده سازی نمود. در زبان های دستوری که برای تلفیق کردن هوش مصنوعی و طراحی وب سایت مورد استفاده می گیرند، بر مبنای برنامه نویسی تابعی و منطقی ریاضی بسیاری از واکنش ها تعریف می شوند و در هنگامی که کاربر از یک صفحه ی وب مبتنی بر AI استفاده می نماید، آن توابع در صورت لزوم فراخوانی شده و عملیات لازم را دنبال می کنند.

در واقع در برنامه نویسی هوش مصنوعی در هنگام استفاده از زبان های تابعی مثل LISP لازم است تا تابعی را بر اساس پارامترهای کامپیوتری تعریف نمود تا به ارزیابی عبارات لازم بپردازد. وب سایت می تواند یک ابزار موفق باشد، برای این که کاربر از این توابع استفاده نموده و در پایان نتایج و مقادیر حاصل از محاسبات را در یک صفحه ی وب مشاهده نماید. پس به طور کلی سایت اینترنتی روشی برای استفاده و یا نمایش هوش مصنوعی به کار رفته در یک پروژه ی مبتنی بر وب خواهد بود. اما آیا AI نیز می تواند یک ابزار برای ایجاد یا توسعه ی وب سایت ها باشد؟

در دنیای فناوری امروزی هیچ چیزی عجیب و دور از دسترس نیست. هوش مصنوعی طراحی (ADI2) سیستمی است که می تواند برای مشاغل کوچک با دریافت برخی از پارامتر ها مثل نوع شغل، مکان و ویژگی های ظاهری نظیر (طرح، رنگ، فونت  و … ) یک سایت برای کاربر طراحی نماید. به کار گیری و عمومیت یافتن این قابلیت به صورت پیشرفته تر و عمومی تر در آینده ی دنیای طراحی وب، آن قدر ها هم دور از تصور نیست و شاید روزی برسد که سیستم های مبتنی بر هوش مصنوعی، بتوانند بسیار دقیق تر و حرفه ای تر و هنرمندانه تر از طراحان وب، سایت هایی با کیفیت، کاربر پسند و متناسب با استاندارد های گوگل را طراحی نمایند.

چگونه هوش مصنوعی آینده طراحی وب سایت ها را تغییر خواهد داد؟

اینترنت از روز های آغازین ظهور آن بسیار پیشرفت کرده است. پیش تر سرعت اینترنت بسیار کند بود و وب سایت ها فقط شامل صفحات وب ساده مبتنی بر متن بدون قالب بندی بودند. به تدریج عناصر چندگانه مانند تایپوگرافی، تصاویر، فیلم ها و انواع مختلف فایل های دیگر را شامل شد. اما امروزه اینترنت به راحتی در دستگاه های تلفن همراه نیز در دسترس است. این در سیستم عامل های مختلف مانند تلفن همراه، خانه های هوشمند، دستگاه های IoT و غیره نیز از آن بهره می برند.

قبلا طراحی وب سایت ها کار آسانی نبود و شما مجبور بودید علاوه بر داشتن ایده مناسب از فن آوری های طراحی سایت مانند HTML، CSS، جاوا اسکریپت کمک بگیرید و کار سختی پیش رو داشتید. هر کدام از صفحات باید به صورت جداگانه کد گذاری شده و در نتیجه طراحی وب سایت های با اندازه بزرگ ممکن نبودند. اما پس از مدتی سیستم های مدیریت محتوا رشد کردند که از تکنولوژی کشیدن و انداختن (drag and drop) استفاده می کرند. از آخرین فن آوری هایی که در حال حاضر در حال پیشرفت هستند، هوش مصنوعی (AI) است. این طور که به نظر می رسد در آینده ای نه چندان دور شاهد طراحی سایت هایی خواهیم بود که از تکنولوژی هوش مصنوعی بهره می گیرند.

نقش AI در جستجوگرها

برای هر وب سایت پر بازدید موتور جستجو مهم تر از هر چیز دیگری است. کسب و کار به شدت به ترافیک وب بستگی دارد . SEO بیشتر در مورد ارائه محتویاتی است که کاربر نیاز دارد . در این راستا، رمزگشایی تنظیمات کاربر مهم است و AI در واقع میتواند نقش مهمی در آن بازی کند . از سوی دیگر ، هوش مصنوعی می تواند به مدیران وب کمک کند که کلمات کلیدی و محتوا را که کمترین ترافیک را دارند ، پیدا کند . هوش مصنوعی به طور معمول تلاش می کند که دلایل هر جستجوی را بیابد و براساس آن راه حل هایی را برای این نیاز ها ارائه می دهد .

برچسب گذاری خودکار تصاویر

زمانی که تصاویر خود را در Google Photos ذخیره می‌کنید، این تصاویر به صورت خودکار، برچسب گذاری و دسته بندی می‌شوند. به عنوان مثال تصاویر مربوط به یک شخص خاص در یک دسته و تصاویر مربوط به مناظر طبیعی در دسته ای دیگر قرار می‌گیرند و برای جستجو کافی است یک عکس جدید از یک نفر بگیرید و آن عکس را در آلبوم تصاویر جستجو کنید. خواهید دید که تمام عکس‌هایی که فرد مورد نظر در آنها حضور داشته ظاهر خواهند شد.

کاربرد هوش مصنوعی در سئو سایت

برای اینکه با کاربرد هوش مصنوعی در سئو سایت بیشتر آشنا شویم باید بدانیم که چه الگوریتم هایی در این کار تاثیر گذار و چه الگوریتم هایی بی تاثیر هستند. از الگوریتم های تاثیر گذار بر کاربرد هوش مصنوعی در سئو سایت می توان به دو الگوریتم Penguin Algorithm و Hummingbird اشاره کرد. و الگوریتمی که تاثیری بر کاربرد هوش مصنوعی در سئو سایت ندارد الگوریتم Hilltop Algorithm است 

نرم افزارهایی که بصورت مستقیم بر سئو تاثیر نمی گذارند

نرم افزارهایی که در زمینه هوش مصنوعی در وب سایت ها و اپلیکیشن های تحت وب به کارگرفته می شوند و از طریق افزایش تعامل کاربر با سایت به بهبود سایت کمک می کنند در واقع به صورت غیر مستقیم بر روی سئو سایت تاثیر می گذارند.

در ادامه برخی نرم افزارهای را که بطور مستقیم بر سئو سایت تاثیر نمی گذارند را معرفی کرده ایم :

  • نرم افزارهای هوشمند خرید: مانند نرم افزارهای مناقصه و یا شرط بندی های آنلاین
  • نرم افزارهای پیشنهاد دهنده: مثلا پیشنهاد یک نام کاربری برای هر کاربر تازه وارد
  • چت بات ها Chatbots: رباتهایی که به بهبود ارتباط با مخاطبان سایت کمک می کنند و بطور غیر مستقیم بر سئو سایت تاثیر مثبت می گذارند.
  • آنالیز بازار: نرم افزارهای ارزیابی بازارهای مالی به الگوریتم های پیچیده هوش مصنوعی متکی است.