یکی از مهم ترین چیز ها در طراحی سایت انتخاب فونت مناسب و زیبا می باشد . یک فونت خوب و مناسب می تواند باعث شود مخاطب مدت زمان بیشتری را درون سایت شما بگذراند و بر عکس آن استفاده از یک فونت نا مناسب می تواند باعث خستگی چشم بیننده سایت شود و باعث شود از ادامه خواندن مطالب سایت شما صرف نظر کند . و این گونه است که بازدید سایت شما پایین آمده و سبب می شود دیگر رتبه خوبی برای سایت شما ثبت نشود . هدف از نوشتم این مقاله آشنا کردن شما با بهترین فونت هایی است که می توانید برای سایت خود استفاده کنید تا از این طریق بتوانید مخاطبان زیادی را به سمت سایت خود سرازیر کنید . پس اگر شما یک طراح وبسایت هستید و یا تصمیم دارید یک وبسایت شخصی برای خودتان و یا کسب و کارتان راه اندازی کنید پیشنهاد میکنم تا انتهای این مقاله را بخوانید .
Archivo Narrow
Archivo Narrow توسط Héctor Gatti و تیم Omnibus Type Type طراحی شده که شامل چهار فونت با 416 علامت است. قابل حمل است و می تونه در هر دو سیستم چاپی و دیجیتالی مورد استفاده قرار بگیره و ویژگی های فنی و زیبایی این متن هر دو برای تایپوگرافی با کارایی بالا طراحی شده است.
و اگه سبکش رو دوست داشتید، برای هایلایت کردن و سرفصل ها می تونید ازش استفاده کنید.
وب فونت ایران سنس
اما در سال ۱۳۹۳ مسلم ابراهیمی در وبلاگ خودش فونت جدید ایران سنس را معرفی کرد. این فونت رایگان نبود اما با قیمت کمی میشد خریداری و دانلودش کرد و بدون محدودیت استفاده کرد. اینطوری شد که در کمتر از یک سال اکثر وبسایتهای جدید فارسی از فونت ایران سنس خوششون اومد. فونت ایرانسنس به نسبت فونتهای دیگه به نظر خواناتر و زیباتر بود و البته به نظر میرسید یک محصول حرفهای تر هست که توسط خود طراح منتشر شده، پشتیبانی داره و رفع اشکال میشه. به مرور در سالهای بعد فونتهای جدید زیادی برای طراحی وب معرفی شدن ولی بهتره بدونید که هنوز از نظر بسیاری از طراحان وب، ایران سنس بهترین فونت برای وب سایت است.
نکات مهم برای استفاده از فونت مناسب در وب سایت
- سایز فونت در تیترها را بزرگ انتخاب کنید؛ زیرا تیترها باعث جذب افراد می شوند.
- سایز فونت وب سایت نباید خیلی بزرگ یا خیلی کوچک باشد؛ زیرا چشم کاربران را اذیت می کند.
- بخش هایی از سایت که می توان روی آنها کلیک کرد را به صورت بولد کنید.
- فونتی را برای وب سایت خود انتخاب کنید که بین حروف، کلمه ها و جملات فاصله مناسب را رعایت کند. مطالب سایت خود را به گونه ای تنظیم کنید که به هم چسبیده نبوده و به راحتی خوانا باشند.
- در نوشته های خود از تگ ها و حالات بولد و ایتالیک به خوبی استفاده کنید و پایان و شروع هر پاراگراف را مشخص کنید تا کاربر بتواند به راحتی مطالب سایت شما را بخواند.
- با توجه به موضوع وب سایت و مخاطبان خود، فونت وب سایت خود را انتخاب کنید. پرکاربردترین فونت های فارسی، فونتهایی مثل Tahoma، Nazanin و B Nazanin، Yekan و B Yekan، B Roya و Mitra هستند.
- یکی از بهترین ابزارهایی که طراحان سایت برای انتخاب فونت از آن استفاده می کنند، Google Font Tool است. در این ابزار رایگان گوگل می توان به راحتی به فونت ها دسترسی داشت.
با انتخاب فونت مناسب برای وب سایت، شما می توانید مانع سردرگمی مخاطب در سایت خود شوید و تجربه کاربری و حضور او در سایت را بهبود ببخشید. این کار به سئوی سایت شما و بهبود رتبه در گوگل، کمک زیادی می کند.
فونت های زیبا و جذاب برای استفاده در طراحی سایت
1. فونت مونتسرات (Montserrat) : فونت مونتسرات از تایپوگرافی شهری منطقه Buenos Aires الهام گرفته شده است.
2. Abril Fatface : یک فونت عالی در طراحی سایت برای جالب نمودن سرفصل ها است.
3. Playfair Display : مناسب برای سرفصل های و فضاهای کم
4. GT Walsheim: GT Walsheim یک فونت مناسب برای طراحی وبلاگ است.
5. فونت Merriweather: یک انتخاب خوب برای خواندن طولانی در صفحه نمایش.
6. Josefin Sans : Josefin الهام گرفته از سبک طراحی سوئدی است.
7. Gravitas One: این فونت وب سایت برای هدر ها و تب ها ایده آل است.
8. Jura: این فونت در چهار وزن متفاوت وجود دارد، بنابراین می توان از آن در بخش های مختلف طراحی سایت استفاده کرد.
9. League Gothic: این فونت نیز یکی از فونت های ستاره ای در طراحی سایت است.
10. Fjord: یک فونت مناسب برای محتوا در طراحی سایت است.
11. Amaranth: این فونت در بخش های مختلف طراحی سایت کاربرد دارد.
12. Poly: این فونت وب رایگان در اصل برای زبان Wayuunaiki طراحی شده است.
13. Gentium Basic: این فونت وب برای طراحی سایت چندزبانه کاربردی است. زیرا به صورت چندزبانه طراحی شده است.
14. Open Sans: این وب فونت رایگان، مرتب و بهینه سازی شده برای وب و تلفن همراه است.
15. Ledger Regular: این فونت مورد استاده در طراحی سایت دارای خوانایی عالی حتی بر روی صفحه نمایش با وضوح پایین است.
16. Signika: وب فونت رایگان Signika با وضوح در ذهن طراحی شده است.
17. Josefin Slab: ارتفاع حروف کوچک این فونت، نصف ارتفاع حروف بزرگ آن است.
18. Forum: این وب فونت رایگان به ویژه برای سرفصل ها بسیار موثر است.
19. Tikal Sans: این فونت مناسب برای طراحی سایت، نام خود را از شهر اصلی ماهایا گرفته است.
20. Arvo: یک فونت وب بسیار عالی است.
چرا باید به فونت وبسایت توجه کرد؟
فونت سایت یکی از مواردی که است که بر تجربهی کاربری (UX) تاثیر مستقیم دارد. فونت بخشی از گرافیک و زیبایی سایت محسوب میشود که طراحان وبسایت باید به آن توجه کنند.
متاسفانه در وبسایتهای مختلف دیدهایم که طراحان وبسایت فونت را آنقدر با اهمیت نمیدانند و به راحتی از کنار آن رد میشود. این موضوع باعث میشود کاربر حین مطالعه در سایت شما بعد از مدتی خسته شده و سایت را ترک کند. در واقع فونت نامناسب همراه با سایز نادرست و رنگ اشتباه متون میتواند به راحتی تمامی کاربران شما را فراری دهد!!
انتخاب درست فونت در جلب رضایت کاربران بسیار اهمیت دارد. زیبایی ظاهر همیشه در حفظ کاربر در وبسایت اثر دارد. وبسایتهایی هستند که مطالب جامع و خوبی دارند اما به دلیل نداشتن فونت مناسب یا زیباییهای گرافیکی کاربران زیادی را به خود جذب نکردهاند.
پس با انتخاب صحیح فونت زیبا و استاندارد مطالب را خواناتر کنید، بر جذابیت وبسایت خود بیافزایید، کاربران بیشتری جذب کنید و آنها را مدت بیشتری در وبسایت خود نگه دارید.