آخرین مطالب روز

۴ مطلب در آبان ۱۳۹۹ ثبت شده است

یوتیوب چیست ؟

عصر امروزه عصر تکنولوژی و رایانه و اینترنت است ، خیلی از افراد هستند شغل اصلی ان ها همین است و از طریق رایانه و اینترنت به کسب درآمد میپردازند . زمانی که اینترنت به میان آمد کم کم نرم افزار های جدید چون یوتیوب ، فیسبوک ، اینستاگرام ، تلگرام و ... روانه بازار مجازی شدند . یکی از قدیمی ترین آن ها یوتیوب است ، در واقع کسی که یوتیوب را اختراع کرد قصد داشت تا بتواند ویدیویی را به یکی از اطرافیانش نشان دهد ، اکا به دلیل مصافت فاصله ای که وجود داشت این کار امکان پذیر نبود به همین دلیل تصمیم داشت تا اپلیکیشنی را طراحی کند که به واسطه ان همه افراد بتوانند به راحتی فیلم های خود را به اشتراک بگذارند و با دیگر اطرفیان خود از به اشتراک گذاشتن لحظات لذت ببرند ، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با امکانات یوتیوب و همچنین کاربرد های آن بیشتر آشنا شوید .

 

تاریخچه یوتیوب

یوتیوب دومین وب سایت محبوب دنیا بعد از گوگل است که در سال 2005 توسط سه همکار که در Paypal کار می کردند پایه گذاری شد. قبل از آن بنیان گذاران آن تجربه موفق Flicker را داشتند و یوتیوب با پلتفرم کامل تری پا به میدان گذاشت. بیشتر ویدیوهای بارگذاری شده در شبکه یوتیوب توسط افراد عادی است و رسانه هایی مانند CBS و BBC از پر طرفدارترین کانال های آن هستند. دسترسی به یوتیوب از سال 2005 به صورت دوره ای در ایران امکان پذیر نبود اما از سال 2009 یعنی 4 سال پس از تاسیس یوتیوب به طور کامل دسترسی به آن غیر ممکن گردید.

یوتیوب پس از گوگل دومین سایت پر بازدید و پر طرفدار دنیاست. خدمات اصلی این وبگاه بر اساس ویدیو طراح ریزی شده و کاربران می توانند هر ویدیو یی که می خواهند را در یوتیوب تماشا کنند.

البته این وب سایت از سال 2005 در ایران فیلتر شده و کاربران ایرانی قادر به استفاده از آن نیستند. «آموزش دانلود از یوتیوب» راهکاری است. که اخیرا برای ایرانی ها در دسترس قرار گرفته. یوتیوب حتی از فیسبوک هم محبوب تر است.

 

وضعیت یوتیوب در ایران

یوتیوب سالیان زیادی است که در ایران فیلتر شده و تا همین چند سال پیش کاربران ایرانی زیادی در آن فعالیت نمی‌کردند و حتی نام یوتیوب بین مردم ناشناخته بود. اما در چند سال اخیر دو اتفاق باعث شد که کاربران ایرانی با یوتیوب آشنا و جذب آن شوند. اولین اتفاق حذف فروش اینترنت خانگی به صورت حجمی بود که مشکل هزینه زیاد تماشای فیلم آنلاین را رفع و آن را قابل دسترس می‌کرد، اتفاق دیگر نیز فیلتر شدن تلگرام و مجهز شدن اکثریت مردم به ابزارهای دور زدن فیلترینگ بود. این دو عامل دست به دست هم داده و دسترسی و استفاده از یوتیوب را بین کاربران ایرانی رواج دادند. تا جایی که تعداد زیادی از ایرانی‌ها، یوتیوبر شده و از این راه کسب درآمد می‌کنند.

کسب‌وکارهای اینترنتی نیز با مشاهده گرایش زیاد کاربران به یوتیوب، به فعالیت و تولید محتوا در این شبکه اجتماعی روی آوردند و نتیجه‌های بسیار خوبی هم از آن دریافت کردند.

 

چه کسی از یوتیوب استفاده می کند؟

هرکسی که به یک رایانه یا دستگاه تلفن همراه و یک اتصال اینترنتی دسترسی داشته باشد، می تواند محتوای یوتیوب را تماشا کند و حتی خود نیز مطالبی به اشتراک بگذارد. یوتیوب در واقع برای همه است – خواه فردی باشید که به دنبال یک منبع خلاق هستید یا مدیرعامل یک سازمان هستید که می خواهید بودجه زیادی برای یک تبلیغات ویدیویی هزینه کنید.

اگرچه سن کاربران آن از جوان تا مسن متغیر است، اما یوتیوب به ویژه در بین جوانانی محبوب است که طیف گسترده ای از محتوا، مؤلفه های تعاملی و اعلام رضایت لحظه ای بر محتوای ویدیوی یوتیوب را نسبت به تلویزیون های سنتی ترجیح می دهند، بسیاری از آنها از آن برای اهداف سرگرمی، برای یادگیری نحوه انجام کاری (آموزش) ، برای رعایت آخرین ویدیوهای موسیقی هنرمندان مورد علاقه خود و موارد دیگر استفاده می کنند.

یوتیوب تقریباً در هر کشوری و به بیش از پنجاه زبان مختلف در دسترس است. از آنجا که یوتیوب متعلق به گوگل است، تنها چیزی که برای ایجاد یک حساب یوتیوب و استفاده از آن نیاز دارید؛ باز کردن یک حساب گوگل است.

 

خدمات اصلی یوتیوب

کاربران در YouTube به خدماتی چون: بارگذاری، مشاهده و اشتراک گذاری ویدئو دسترسی دارند و با استفاده از تکنولوژی ادوبی فلش ویدئو و HTML5 انواع ویدئوها مانند کلیپ های فیلم، کلیپ های تلویزیون و کلیپ های موسیقی و هم چنین ویدئوهای وبلاگ ها، ویدئوهای اوریجینال کوتاه و ویدئوهای آموزشی را نمایش می دهد.

همچنین این وب گاه قابلیت پشتیبانی از ویدئوهای سه بعدی و آناگلیف را دارد و با فرمت های مختلفی از جمله فلش ویدئو سازگاری دارد. ویدئوهای این شرکت را می توان در پلی استیشن ۳، پلی استیشن ۴، وی، و ایکس باکس لایو نیز تماشا کرد. نسخهٔ تلفن همراه این وب گاه به صورت یک نرم افزار بر روی پلت فرم اندروید نیز در دسترس است.

پر بازدید ترین ویدیوی یوتیوب تا کنون «چارلی انگشت منو گاز گرفت» است. این ویدئو در سال 2011 منتشر شد. و تا کنون بیش از 375 میلیون بار بازدید شده است. بیشتر ویدئو های موجود در یوتیوب توسط کاربران عادی اشتراک گذاری می شوند اما شرکتها هم گاهی اقدام به انتشار ویدئو می کنند.

 

۲۵ آبان ۹۹ ، ۱۵:۰۹ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی

نکات مهم در طراحی اپلیکیشن

طراحی اپلیکشن همانند طراحی سایت دارای نکات و ویژگی هایی است که که طراح باید حتما این نکات را در نظر بگیرد تا بتواند اپلیکیشن مناسبی را طراحی کند . از جمله از این نوع نکات می توان به حجم آن ، تعیین پلتفرم مناسب ، امنیت ، انتخاب سرور های مناسب و ... اشاره کرد . قطعا هرچه جلو تر میرویم پیشرفت تکنولوژی را بیشتر احساس می کنیم . امروزه به راحتی می توان دست هر فردی وسایلی چون موبایل ، لبتاب و ... دید . به همین دلیل افراد زیادی هستند که ترجیح می دهند تا کسب و کار خود را در زمینه های سایت ، اپلیکیشن و صفحات مجازی گسترش دهند . اگر قصد دارید تا اپلیکیشن مناسبی را طراحی کنید حتما نکات کاربردی زیر را مطالعه بفرمایید . اپلیکیشن ها باید ان قدر قوی طراحی شوند که قابلیت اجرا بر روی هر دستگاهی را داشته باشند .اصلی ترین نکته ای که در طراحی اپلیکیشن و سایت باید رعایت شود توجه به مخاطبان مورد نظر است .

طراحی اپلیکیشن

ساده گرفتن آن است؛ اما منظور از ساده بودن طرح چیست؟

فرض کنید که شما وارد یک سایتی با یک طراحی حرفه‌ای شده باشید؛ اما به علت طرح شلوغی که دارد، اول از همه باید با بررسی کالاها و بنرهای کنار سایت متوجه نوع آن شوید و حتی برای پیدا کردن کالای مورد نیاز خود باید به منوها یا دیگر بخش‌های سایت به دنبال دسته مورد نظر باشید و حتی باکس جست‌وجو را هم پیدا نمی‌کنید. این سایت با اینکه طراحی حرفه‌ای دارد؛ اما هیچ‌کدام از اصول ساده بودن را رعایت نکرده و کاربر بیشتر سردرگم خواهد کرد.

در یک طرح ساده، کاربر علاوه بر تعامل و درک راحت‌تر نوع کسب‌وکار، به راحتی و خیلی سریع می‌تواند خدمات یا اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کند. به عبارتی دیگر پیمایش در برنامه برای کاربر خیلی راحت و قابل فهم باشد تا بداند چه مراحلی برای پیدا مطلب مورد نظر خود پیموده است.

 

مشخص کردن دقیق مخاطب:

اینکه اپلیکیشن دقیقا مورد استفاده چه افرادی قرار می گیرد و هدف آن ها از نصب آن چه خواهد بود از جمله مواردی است که توسط مدیریت و تیم مختلف بازاریابی تعیین می شود.

ویژگی های متمایز این افراد که بر اساس آن ها می خواهیم به آن ها ارزش خاصی را ارئه دهیم .

باید در همه مراحل طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید مورد توجه قرار گیرد.

 

تعیین پلتفرم مناسب برای اپلیکیشن

طراحی سمت سرور که تقریبا اصلی ترین بخش در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی است، به دقت ویژه ای نیاز دارد؛ زیرا کدنویسی اشتباه آن می تواند باعث اختلال در کارکرد اپلیکیشن شود. البته پیش از طراحی سمت سرور، باید سیستم عامل خود را مشخص کنید. باید انتخاب کنید که اپلیکیشن شما قرار است در چه پلتفرمی باشد؟ با توجه به این نکته، طراحی اپلیکیشن اندروید  را در برنامه خود قرار دهید. نکته مهم برای شما این است که بدانید مشتریان اپلیکشین فروشگاه اینترنتی شما اندرویدی هستند یا طرفدار ios ؟ در طراحی اپلیکیشن آی او اس فروشگاه اینترنتی، علاوه بر هزینه های موجود، هزینه ی ثبت نام اکانت در اپل هم وجود دارد که باید آن را پرداخت کنید. مورد دیگر، اپلیکشن های اندرویدی هستند که بیشترین مخاطب را به خود اختصاص داده اند. البته اگر هر دوطیف مخاطب را در فروشگاه اینترنتی خود دارید، می توانید هر دو نسخه را تهیه کنید که البته هزینه آن بیشتر می شود.

 

از سرورهای پرقدرت استفاده کنید

شاید خیلی ها برای اَپ های تازه تولید شده ی خود از هاست استفاده کنند. اما باید گفت که استفاده از یک سرور قوی باعث می شود سرعت باز شدن اپلیکیشن شما بسیار بالا برود. همچنین پشتیبانی یک سرور قوی از اپلیکیشن شما، کمک می کند تا اَپ مورد نظرتان بسیار روان کار کند و سرعت بالایی در اجرای دستور العمل ها داشته باشد.
نکته کلیدی 3: سایز فونت مناسب انتخاب نمایید

بهتر است تا حدی که می توانید از فونت های بزرگ و بولد در اپلیکیشن خود استفاده نکنید. سایز نامناسب فونت و استفاده از فونت های بیش از حد بزرگ چشم خواننده را اذیت می کند و باعث می شود تا آن ها به سرعت محیط اپلیکیشن شما را ترک و آنرا از لیست برنامه های گوشی خود حذف کنند.

 

توجه به حجم اپلیکیشن

اپلیکیشن هایی که حجم بالایی دارند به سختی دانلود خواهند شد و ممکن است بسیاری از کاربران خود را به دلیل این موضوع از دست بدهند.
هر چقدر که نصب اپلیکیشن به فضای کم تری احتیاج داشته باشد، تمایل مخاطب به استفاده از آن را بیشتر می نماید. گرافیک بالای برنامه ها در برخی از موارد منجر به افزایش حجم آن ها می شود. از طرفی کارایی برنامه های پر حجم به دلیل کندی در ارسال و دریافت داده ها، نمایش عکس ها و فیلم ها و یا حتی متون بسیار پایین خواهد آمد و باعث دلزدگی و عدم تمایل کاربر به استفاده از آن خواهد شد.

 

قابلیت اجرا بر روی دستگاه های مختلف:

در برخی موارد ممکن است اپلیکیشن ساخته شده فقط روی برخی از دیوایس ها قابل اجرا باشد.

به عنوان مثال اپلیکیشنی که برای سیستم عامل اندروید ساخته می شود.

باید روی اکثر گوشی ها و تبلت هایی که با این سیستم عامل فعالیت می کنند قابل اجرا باشد.

حتی برخی معتقداند که یکی از ویژگی های اپلیکیشن مناسب قابلیت نصب آن بر روی هر دو سیستم عامل Android و ios است. (برای آشنایی با زبان های برنامه نویسی Android و ios می توانید مقاله بهترین زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن را ببینید.)

 

امنیت

از لحاظ امنیت و شخصی سازی سیستم عامل IOS بهتر عمل کرده و شما باید حتماً اپل آیدی داشته باشید تا بتوانید از خدمات و سرویس های اپل استفاده کنید. شاید این یک نقطه ضعف هم باشد زیرا در صورت گم شدن یا فراموش شدن اپل آیدی ممکن است زمانی که نیاز باشد دوباره دستگاه شروع به کار کند امکان استفاده از دستگاه وجود نداشته باشد. اما سیستم های اندروید پسوردها و اطلاعات شما را در سرویس های جی میل ذخیره و نگهداری می کند که از نظر امنیتی، امنیت پایین تر دارد اما دسترسی به آن در مواقع لزوم راحت تر است.

 

۱۸ آبان ۹۹ ، ۱۴:۰۳ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی

نکات انتخاب نام دامنه

کسی که قصد دارد تا یک سایتی طراحی کند باید قبل از آن درباره نام دامنه خود فکر اساسی کند . ابتدا باید بداند که سایت درباره چیست تا بتواند افراد رقیب را بررسی کند و دامنه مناسبی را تهیه کند که سایت آن را نسبت به رقبای خود متمایز کند ، این مورد گفته شده تنها یکی از مواردی بود که باید به ان توجه نشان دهید . در ادامه این مقاله تمام مطالبی را که در هنگام انتخاب نام دامنه باید به ان توجه کنید را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم تا بتوانید به راحتی و با شناخت و آگاهی دامنه مناسبی را برای سایت خود انتخاب کنید . قبل از آن که به سراغ مطالب گفته شده برویم ابتدا باید به این امر واقف باشید که برای ک طراحی سایت باید تحقیقات کاملی انجام دهیدو همنطور به طور سرسری قصد انجام این کار را پیدا نکنید .

نام دامنه

دامنه شما؛ برند شما
وقتی آدرس دامنه خود را به کسی می‌گویید یا برای خودتان تکرار می‌کنید واقعا اسم یک برند بنظر می‌آید و یا یک اسم عام و عادی‌ست؟ بیایید با یک مثال به این موضوع نگاه کنیم: فرض کنید می‌خواهید در وبسایت خود درباره انواع رژیم‌های غذایی مطلب بنویسید و محصولاتی در همین حوزه نیز بطورت آنلاین بفروش برسانید. اگر به کسی بگویید که مثلا دامنه شما regime-qaza.ir یا diet-plan.ir است، چندان برند معتبری بنظر نمی‌رسد، در ذهن نمی‌نشیند و در کل راحت در زبان نمی‌چرخد. همچنین استفاده از – یا خط تیره نیز باعث می‌شود دامنه شما معتبر به نظر نرسد. تجربه نشان داده اسم‌های کلی برای دامنه و برندینگ مناسب نیستند زیرا زود فراموش می‌شوند. پس شما به چیزی منحصربه‌فرد احتیاج دارید. مثلا rejimland.ir می‌تواند انتخاب خوبی باشد. چون هم موضوع سایت را می‌توان از آن حدس زد هم این که بهتر در خاطر می‌ماند.

 

تحقیق و جستجو درمورد کلمات کلیدی مرتبط با نام دامین مورد نظر

جست‌وجوی کلمات کلیدی، اولین گام ارزشمند برای چندین نوع بازاریابی آنلاین، از جمله بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو (SEO) و بازاریابی پرداخت به‌ازای هر کلیک (PPC) است. همچنین ابزاری عالی جهت یافتن ایده‌هایی برای نام دامنه است.

به منظور یافتن کلمات کلیدی مناسب و مرتبط با کسب و کارتان، به ابزارهای رایگانی مانند Keyword Tool یا Google Keyword Planner و ابزارهایی پولی از جمله MOZ ،Ahref، SEMRush و … می‌توانید رجوع کنید. تمام پیشنهادات این ابزارها براساس زبانی که مردم استفاده می‌نمایند خواهد بود و که در نتیجه استفاده از یکی از این کلمات کلیدی محبوب در URL وب‌سایت شما، رتبه سئو سایت شما را افزایش خواهد داد.

 

استفاده از خط فاصله:

برخی از شرکت ها در انتخاب نام دامنه از خط فاصله استفاده می کنند. به عنوان نمونه kalaye_khabe-milade-nor.com را در نظر بگیرید. چنین نامی دارای مزایا و معایبی است. از لحاظ سئو قرار دادن خط فاصله سبب می شود تا موتورهای جست و جو کلمات کلیدی را بهتر تشخیص دهند؛ اما آیا واقعا مشتریان می توانند چنین چیزی را به خاطر بسپارند؟

بسیاری افراد عادت دارند کلمات را پشت سر هم تایپ کنند. چنین چیزی برای شما یعنی از دست دادن مشتری و فرآهم کردن شرایط مطلوب برای رقبایی که هم نام شما هستند. علاوه بر این استفاده همزمان از خط فاصله و آندرلاین در نام دامنه یک اشتباه بزرگ است که درصد از دست دادن مشتریان را بسیار بیشتر از دیگر روش ها خواهد کرد.

 

 استفاده از ابزار انتخاب دامنه
استفاده از وب سایت هایی مانند https://sitedar.com/whois فوق العاده آسان برای تعیین در دسترس بودن نام یک دامنه میباشد. فقط به خاطر داشته باشید شما مجبور نیستید از طریق این وب سایت خرید انجام دهید فقط برای در دسترس بودن نام دامنه و انتخاب نام دامنه مناسب از این وب سایت ها استفاده کنید.

 

 کوتاه و مختصر
به طور کلی طول نام دامنه بهتراست کوتاه باشد. تحقیقات نشان داده است که 5 سایت برتر در جهان دارای نام دامنه تقریباً به طول 6 کاراکتر میباشند. و هر چه که در لیست سایت های برتر پیش میروید میبینید که ارتباط مستقیمی بین طول نام دامنه و میزان محبوبیت آن وجود دارد. (منظور از محبوبیت در اینجا یعنی میزان ترافیکی که هر سایت دریافت میکند.)
و در بین 100 سایت برتر طولانی ترین نام دامنه شامل 17 کاراکتر میباشد. تمام این اطلاعات تأیید میکنند که بهتر است نام دامنه خود را کوتاه و مختصر انتخاب نمایید.
سعی کنید طول نام دامنه تان بین 6 تا 17 کاراکتر باشد. البته ممکن است نام دامنه های کوتاه قبلاً توسط دیگران خریداری شده باشند پس سعی کنید تا حد ممکن نام دامنه کوتاه باشد و در عین حال قابل برندسازی.
مثلاً اگر به سایت خود ما هم نگاه کنید: webone.co
نام دامنه ما تنها شامل 6 کاراکتر میباشد و در عین مرتبط بودن با فیلد کاری قابل برندسازی هم هست.

 

انتخاب نام دامنه انگلیسی بهتر است

اگر قصد دارید که یک وب سایت انگلیسی راه بیندازید که حتما باید از نام های پر معنی انگلیسی استفاده کنید تا موتورهای جستجو و کاربران به راحتی با سایت شما ارتباط برقرار کنند.
حتی اگر در ایران قصد فعالیت دارید باز هم انتخاب یک نام انگلیسی معنی دار بسیار بهتر است و سعی کنید حتی المقدور از کلمات فینگلیش صرف نظر کنید.

 

تمدید دامنه

و به عنوان آخرین نکته، موعد تمدید دامنه وب‌سایتتان را فراموش نکنید! البته شرکت‌های معتبر ثبت دامنه، یک یا دوماه قبل از موعد اتمام اشتراکتان این موضوع را به شما اطلاع می‌دهند. اشتراک‌های نام دامین معمولاً یک تا ده ساله هستند. اگر برایتان مقدور است یک اشتراک طولانی تهیه کنید و مهم‌تر از آن، با یک شرکت معتبر کار کنید.

 

تایپ دامنه باید راحت باشد.

نام دامنه باید به صورتی باشد که تایپ آن توسط کاربر با مشکل مواجه نشود و تا حد ممکن کوتاه باشد و براحتی در ذهن آنها حک شود. به عنوان مثال یکسری کلمات فارسی اگر به انگیلیسی تایپ شود، به چند شکل مختلف نوشته می‌شود؛ مثلا کلمه “گوشی” را به شکل‌های gushi، goushi، gooshi می‌توان نوشت.

دقت داشته باشید که حتما دامنه شما تا حد امکان کوتاه باشد، چون همین کوتاه بودن باعث می‌شود راحت‌تر در ذهن مخاطب حک شود و از همه مهم‌‍‌تر تایپ راحت‌تری هم داشته باشد. به عنوان مثال اگر آدرس همیار وردپرس hamyarwordpress.com بود، به این راحتی در ذهن کاربران عزیز جای نمی‌گرفت.


بررسی اینکه شرکت یا برندی با نام مشابه وجود نداشته باشد

قبل از ثبت دامنه چک کنید که برند یا شرکتی با نام مشابه شما ثبت نشده باشد. اگر شرکتی با نام مورد نظر شما ثبت شده باشد آن شرکت می تواند دامنه مورد نظر را با مراجعه به مراجع قانونی مسدود و یا به اختیار خود در آورد، حتی اگر شما بیش از ده سال با آن دامنه فعالیت داشته باشید. این مسئله هم برای دامنه های داخلی  و هم دامنه های بین المللی صادق است.

 

۱۱ آبان ۹۹ ، ۱۳:۴۸ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی

ری اکت چیست و چه کاربردی دارد ؟

ری اکت که اصولا آن را با نام ری اکت جی اس می شناسند یک کتابخونه از نوع داده می باشد که در زبان جاوا اسکریپت وجود دارد ، . حالا سوالی که پیش می آید این است که ری اکت چه کاربردی دارد ؟ در واقع ری اکت برای ساخت رابط کابری برای اپلیکیشن های تک صفححه ای کاربرد دارد .
از دیگر کاربرد های ری اکت می توان گفت که این نوع کتابخونه در زمینه مدیریت لایه وبسایت نیز کاربرد های بسیار مفیدی دارد . در ادامه این مقاله با تاریخچه ری اکت آشنا خواهیم شد و همچنین دلایل محبوبیت و ویژگی های آن را برای شما شرح می دهیم .

قبل از ان که با کاربرد ها و دلایل محبوبیت ری اکت آشنا شوید پیشنهاد می کنم تا ابتدا تاریخچه ان را مطالعه کنید و همچنین سپس به قسمت معرفی آن بروید تا به طور کامل با ری اکت آشنا شوید .

تاریخچه ری‌اَکت
یکی از مهندسین نرم افزار شرکت فیس‌بوک به نام Jordan Walke این کتابخانه را ایجاد کرد، که برای اولین بار در سال 2011 برای ویژگی Newsfeed در فیس‌بوک استفاده شد.

نسخه اولیه (React (V0.3.0 در ماه جولای 2013 منتشر شد.

نسخه فعلی این کتابخانه V16.8.6 است که در مارس 2019 منتشر شد.

 

معرفی ری اکت
در واقع از جمله مهم ترین اهدافی که ری اکت ساخته شد و برنامه نویسان مختلفی از آن استفاده می‌کنند این است که دارای سرعت بسیار بالا و همچنین مقیاس پذیری بسیار عالی این کتابخانه و در عین سادگی کار کردن با آن می باشد. در حالت کلی بیشترین تمرکزی که کتابخانه ری اکت داشته برای رابطه کاربری بوده و در لایه باز دید و در قسمت معماری MVC تطابق بسیار مناسبی ایجاد می نماید. همچنین این کتابخانه را که این قابلیت را دارد تا به آسانی و بدون هیچ دردسری با دیگر کتابخانه‌ها و فریم ورک هایی که در زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت وجود دارند ادغام شده و مورد استفاده قرار گیرد که از جمله مهمت رین این کتابخانه‌ها می‌توان به کتابخانه انگولار Angular اشاره نمود.

 

ویژگی های ری اکت js

سادگی

درک کردن React بسیار ساده است.رویکرد میتنی بر کامپوننت،lifecycle هایی که به بهترین نحو تعریف شده و استفاده از جاوا اسکریپت React را برای یادگیری و ساخت وب اپلیکیشن های حرفه ای آسان می کند.React از یک syntax ویژه با نام JSX  استفاده می کند که اجازه می دهد HTML و جاوا اسکریپت را ترکیب کنید.ضروری نیست که حتما از JSX برای templating  استفاده کنید و برنامه نویس هنوز هم میتواند از جاوا اسکریپت برای اینکار استفاده کند ولی اگر با JSX این کار را انجام دهید،هرگز به دلیل سادگی از جاوا اسکریپت برای templating   استفاده نخواهید کرد.

 

عملکرد
هیچ container از پیش ساخته شده برای dependency ندارد. و می توانید از ماژول‌های Browserify, Require JS, EcmaScript 6 با استفاده از Babel استفاده کنید که به طور خودکار به  dependencies اضافه می شود.

 

ساخت برنامه های Native با React
اگر به React js مسلط باشید به راحتی می توانید با استفاده از کتابخانه React Native اقدام به برنامه نویسی و ساخت اپلیکیشن موبایل کنید اما با این مزیت که میتوانید به راحتی برای دو سیستم عامل موبایل معروف دنیا یعنی اندروید و IOS خروجی بگیرید. این اپلیکیشن ها مانند اپلیکیشن های محلی Native که به صورت برنامه نویسی اندروید با جاوا و برنامه نویسی ios با swift صورت میگیرد بر روی گوشی های موبایل قابل اجرا است. برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل با React Native علاوه بر صرفه جویی در زمان باعث کم شدن هزینه می شود. زیرا برای ساخت یک اپلیکیشن ثابت برای اندروید و ios نیاز به 2 متخصص در زمینه برنامه نویسی اندروید و ios دارد، این یعنی صرف هزینه بیشتر! به همین دلیل بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و شرکت های زیادی به دنبال استخدام افراد متخصص در این زمینه هستند. البته React Native دارای معایبی هم است که در مقاله ای جداگانه به بررسی مزایا و معایب کتابخانه React Native در سایت هیرود خواهیم پرداخت.

 

کدنویسی اولیه با ری اکت
اینک که توانستیم یک مثال Hello World بنویسیم، می‌توانیم شروع به نوشتن کامپوننت فیسبوک خود بکنیم. ابتدا کمی دموی زیر را بررسی می‌کنیم. ما در سراسر این راهنما از این دمو استفاده خواهیم کرد. می‌توانید همین الان به بررسی کد بپردازید؛ اما اگر از چیز زیادی سر در نیاوردید نباید نگران شوید. دلیل وجود بقیه این راهنما، توضیح همین نکات است. ابتدا با «هارد کد» کردن HTML برای ویجت آغاز می‌کنیم.

نکته: منظور از هارد کد یا کد سخت این است که بخشی از یک برنامه به طرز تغییرناپذیری کدنویسی می‌شود به طوری که دیگر امکان تغییر در آن بخش وجود نخواهد داشت.

 

رویکرد Native
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم React Native بر پایه جاوا اسکریپت و React است. پس تمام ویژگی‌هایی که برای React بیان کردیم در  React Native هم صدق می‌کند. به علاوه کد‌های بین دو پلتفرم Android و IOS مشترک است و کامپوننت‌هایی که می نویسید میتونید در چندین پروژه از آنها استفاده کنید.

 

طراحی سایت با ری اکت در مقابل چارچوب‌های دیگه

به نظر می‌رسه که چارچوب‌های جاوا اسکریپت به سرعت برق و باد ظاهر و ناپدید میشن و مهندسان رو به بحث و جدل درباره اینکه کدوم یکی از اونها بهترینه مشغول می‌کنن. حالا سوال ما اینه که چرا طراحی وبسایت با React متفاوته؟ و مهمتر از همه، چرا ارزش یادگیری داره؟

پاسخ اینه که باید React رو فراتر از محدوده JavaScript در نظر بگیرین. به جای این که به اون فقط به عنوان یک چارچوب فکر کنین، به عنوان راهی برای شکل دادن طرز فکر و خلاقیت خودتون بهش نگاه کنین. React به شما امکان میده پروژه‌های عظیم رو به اجزای کوچک تقسیم کنین. سپس می‌تونین اونها رو با هم ترکیب کنین، دوباره استفاده کنین و به اشتراک بذارین و کاملاً هم با روشی که HTML کار میکنه ادغام میشه.

React تنها یک راه برای اجرای ایده‌های شماست اما یه راه خیلی خیلی محبوب و دوست داشتنی. روش‌های مختلف دیگه‌ای مثل Vue ،Angular و غیره هم وجود داره، اما همه اونها به سمت همون روش تفکر ساختار یافته حرکت می‌کنن.

وقتی که روی React تسلط پیدا کردین، جستجوی تفاوت‌های ظریف اما هوشمندانه بین چارچوب‌های مختلف و انتخاب موردی که برای شما مناسبه، دیگه کار چندان سختی نیست


چرا روزانه بر محبوبیت React js افزوده تر می شود؟
درحالیکه دیگر فناوری هایی مانند Angular در دسترس بودند، هنگامی فیس بوک ری اکت جی اس را توسعه داد که اکثر برنامه نویسان مجبور بودند کدنویسی های زیادی را انجام دهند.

توسعه دهندگان با استفاده از چارچوب های دیگر مجبور بودند برای تغییر کامپوننت های موجود کد های زیادی را اصلاح کنند. چیزی که آنها نیاز داشتند چارچوبی بود که به آنها اجازه دهد پیچیدگی های کامپوننت ها را تجزیه کنند و بتوانند برای راحتی در پروژه و تسریع در انجام آن از آن کامپوننت ها دوباره استفاده کنند.

 

React js راه حلی را ارائه داد که بیشتر توسعه دهندگان به دنبال آن بودند. استفاده از JSX در ترویج ساخت کدهایی که قابل فهم تر است بسیار مفید می باشد و حتی می تواند در یک زمان مشخص چندین کامپوننت را با هم ترکیب کرد. بنابراین امروزه به دلیل سادگی و انعطاف پذیری زیاد React js محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. با توجه به آمار مشخص شده به تعداد ۱۳۰۰ توسعه دهنده و ۹۴۰۰۰ وب سایت از React js استفاده می کنند.

 

۰۵ آبان ۹۹ ، ۱۸:۱۹ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی