آخرین مطالب روز

۴ مطلب در بهمن ۱۳۹۹ ثبت شده است

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد ؟

تا به حال این نوع سوالات برای شما پیش آمده است که سیستم مدیریت محتوای وردپرس چیست؟ کاربرد WordPress چیست؟ از وردپرس چه استفاده ای می شود ؟ پس جای درستی امده اید در اینجا ما تمام این سوالات را بررسی کرده این و پاسخ ان را برای شما شرح داده ایم. در این مقاله قصد داریم تا همه چیزی در رابطه با وردپرس از صفر تا صد وردپرس را به شما بیاموزیم .در واقع تمام طراحان سایت از وردپرس برای طراحی سایت استفاده می کنند ، در حقیقت ورد پرس ساختار  و یا به اصطلح اسکلت خانه را به طراحان سایت می دهد تا ان ها خودشان براساس سلیقه و دلخواه خود برای این خانه نقشه کشی کننده  و ان را طراحی و تزیین کنند .  کار وردپرس هم دقیقا همچنیین چیزی است حل در ادامه بیشت با وردپرس آشنا خواهید شد . 

 

 

تاریخچه سیستم مدیریت محتوای وردپرس

مت مولنوگ پایه‌گذار وردپرس است که در 27 مِی سال 2003 آن را به صورت رسمی عرضه کرد، نرم‌افزار کدبازی که در ابتدا به طور گسترده از سوی وبلاگ نویسان برای نوشتن وبلاگ مورد استفاده قرار می گرفت اما حالا با گذشت چند سال از انتشار آن و بروزرسانی های مختلفی که در آن ایجاد شده و از طرفی همان انعطاف پذیری که در بالا به آن اشاره شد قادر خواهید بود تا علاوه بر وبلاگ با استفاده از افزونه ها و طراحی های اختصاصی در پوسته های وردپرس هر نوع وبسایتی را با آن راه اندازی کنید.

 

وردپرس چیست

برای راه‌­اندازی یک وب‌سایت سیستم‌­های مدیریت محتوای زیادی در دسترس هستند که برخی از آن­ها نسبت به بقیه برتری­‌هایی دارند، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا متشکل از قالب­‌ها و پوسته­‌های بسیار متنوع است که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می­‌گیرد، شما با استفاده از این سیستم بدون داشتن مهارت در برنامه‌­نویسی می‌­تونید سایت خود را راه‌اندازی کنید.

دو روش برای ساخت سایت وجود دارد که شما به‌دلخواه می­‌توانید از آن‌­ها استفاده کنید. روش اول سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) و روش دوم طراحی و برنامه­‌نویسی است.

 

به زبان ساده:
وردپرس، یک سیستم سایت ساز و پکیج راه انداز وب‌سایت، فروشگاه اینترنتی و وبلاگ (از هر نوع و هر مدل است) است که به صورت رایگان شما می‌توانید آن را از طریق وب‌سایت رسمی وردپرس (فارسی یا انگلیسی) دانلود کرده و بر روی فضای اینترنتی خود نصب کنید. فضای اینترنتی همان فضایی است که سایت شما و محتویات آن بر روی آن فضا قرار می‌گیرد و سپس وب‌سایت خود را به طور کامل با جزئیات و امکانات متفاوت و طرح دلخواه بر روی آن راه اندازی کرده و مطالب و بخش‌های مختلف سایت را خودتان مدیریت کنید.

 

برای استفاده از وردپرس به چه چیزهایی نیاز داریم؟

خب حالا رسیدیم به قسمت شیرین و دوست‌داشتنی کار یعنی نصب وردپرس. برای شروع راه اندازی وبسایت با وردپرس به یک دامنه و یک میزبان یا هاست نیاز دارید.

در مقاله «هاست چیست» درباره هاست‌ها توضیح دادیم و در مقاله دیگری درباره بهترین هاست‌های موجود در ایران راهنمایی کردیم.

ثبت دامنه هم کاری ندارد؛ با یک جستجوی ساده می‌بینید که ده‌‌ها شرکت در ایران هستند که این کار را بعد از درخواست در کمتر از چند ساعت برای شما انجام می‌دهند.

وقتی این دو را فراهم کردید فقط باید فایل قابل نصب آخرین ویرایش وردپرس را از سایت رسمی آن دانلود کنید و مراحل نصب را انجام دهید.

نکته: دو ویرایش فارسی و انگلیسی وردپرس تفاوتی از نظر امکانات و کارایی ندارند.

 

 چه کسانی از نرم افزار مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌‍کنند؟

ممکن است عده‌ای تصور کنند که استفاده از نرم افزار مدیریت محتوای وردپرس، جزو یکی از ابتدایی ترین نرم افزارهای مدیریت محتوا و تولید محتوا است.

اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید، بسیاری از وبلاگ‌های بزرگ رسانه‌های معروف خبری، سایت‌های موسیقی و حتی وب سایت‌های افراد و شرکت‌های مشهور، از قالب وردپرس برای وب سایت خود استفاده می‌‍کنند.

حال ممکن است برای عده‌ای این سوال پیش بیاید که نرم افزار مدیریت محتوای وردپرس چه کارایی دارد و شما با استفاده از این نرم افزار مدیریت محتوا چه کارهایی می‌توانید انجام دهید؟

در واقع وردپرس یک بستر عالی برای انواع وب سایت‌ها، از وب سایت‌های وبلاگ نویسی گرفته تا وب سایت‌های تجارت الکترونیکی و یا وب سایت‌های تجاری بسیار قدرتمند است. همان‌ گونه که مشاهده می‌کنید، وردپرس یک نرم‌افزار مدیریت محتوای همه کاره است.

حال که با مفهوم نرم افزار وردپرس چیست یا پنل وردپرس چیست آشنا شدید ما در زیر قصد داریم، چند نمونه از انواع وب سایت‌هایی که می‌توانید با استفاده از نرم افزار مدیریت محتوای وردپرسِ آن را اداره کنید را، نام ببریم اما برای کسب اطلاعات در حوزه مزایای طراحی سایت با وردپرس و هاست وردپرس چیست مقاله ما را مطالعه نمایید.

 

وردپرس چه کاربردی دارد؟

پاسخ به این که کاربرد وردپرس چیست؟ شاید در حالت کلی دشوار باشد. چرا که ویژگی های بی شمار وردپرس، این سیستم مدیریت محتوا را به یک سیستم همه کاره در راه اندازی سایت تبدیل نموده است. در ادامه تنها به برخی از این ویژگی های بی شمار خواهیم پرداخت.

وردپرس برای راه اندازی و ساخت سایت در چند دقیقه طراحی شده است.
به کمک وردپرس خیلی سریع سایت شما راه اندازی می شود.
این سیستم مدیریت محتوا یا CMS یک سایت ساز رایگان است.
وردپرس به راحتی روی هاست قابل نصب می باشد
امکان نصب وردپرس در فولدر های هاست وجود دارد و اجباری به نصب روی ریشه هاست نیست
امکان نصب چندین وردپرس در هاست وجود دارد و محدودیتی از این بابت وجود ندارد
امکان فشرده سازی مطالب و محتوا در وردپرس به راحتی با سیستم gzip فراهم شده است.
امکان طراحی و ساخت قالب وردپرس برای توسعه دهنگان فراهم شده است تا به دلخواه قالب وردپرس سایت خود را طراحی و شخصی سازی نمایند
یک سیستم جستجوی داخلی در وردپرس تعبیه شده است که کار جستجوی مطالب را بسیار ساده می نماید
وردپرس به طور پیش فرض امکان عضو گیری و مدیریت کاربران در سطوح دسترسی مختلف را فراهم کرده است
امکان نصب افزونه وردپرس طراحی شده توسط دیگران فراهم شده است تا امکانات فراوان وردپرس باز هم بیشتر و بیشتر گردد
در بخشی از سایت وردپرس افزونه های بسیاری به صورت رایگان جهت افزایش امکانات وردپرس برای دانلود قرار گرفته است
قالب های وردپرسی رایگان بسیاری نیز توسط طراحان سراسر دنیا در مخزن وردپرس برای دانلود رایگان جمع آوری شده اند
و بیشمار ویژگی دیگر…

۳۰ بهمن ۹۹ ، ۱۶:۰۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی

بهینه سازی وب سایت برای موتور های جستجو

اگر بخواهیم جواب سوال سئو چیست را بیابید بهتر است،قبل از آن نگاهی به نوع و شیوه زندگی خودمان هم که بیندازیم متوجه می شویم که تقریبا برای حل هر مشکلی یا رفع هر نیازی و یا هر وقت سوالی برایمان وجود داشت دست به دامن غول بزرگی به اسمم گوگل و اینترنت می شویم تا بتوانیم پاسخ سوالات و راه حل مشکلاتمان را از ان جا پیدا کنیم . به عنوان مثال اگر بخواهیم قیمت روز دلار را پیدا کنیم تنها کافی است در اینترنت و گوگل سرچ کنیم تا در کسری از ثانیه از قیمت به روز دلار مطلع شویم .  اگر سوالی ذهنمان را مشغول کند به راحتی به هر روش یا زبانی در گوگل جستجو میکنیم تا بالاخره جواب سوال خود پیدا کنیم . چه بخواهیم قبول کنیم چه نکنیم ، گوگل به عنوان یک موتور جستجو است که در نهایت راه مناسب را برای انجام کاری یا یافتن پاسخی برای سوال هایمان به کمک ما می آید.

 

سئو خارجی سایت چیست؟

سئو خارجی به مجموعه عوامل و فاکتورهایی که مربوط به خارج از محیط سایت است گفته می شود. سئو خارجی از دید موتورهای جستجو اهمیت بسیار بالایی دارد. در واقع میزان محبوبیت و نفوذ یک سایت در سطح وب با سئو خارجی مشخص می شود. اگر همه این عوامل با روند طبیعی انجام شود نتیجه بسیار خوبی خواهد داشت. مهمترین اصل سئو خارجی، طبیعی بودن یا طبیعی نمایش دادن آن است. باید Off Page SEO به نحوی انجام شود که موتورهای جستجو آن را غیر طبیعی تشخیص ندهند. سئو خارجی مانند شمشیر دولبه است یعنی همان قدر که می تواند برای یک سایت مفید باشد می تواند به همان اندازه مضر نیز باشد و باعث شود یک سایت جایگاه خود را از دست دهد و رتبه آن کاهش یابد.

 

چرا باید از سئو یا بهینه سازی سایت استفاده کرد؟

اهمیت سئو یا بهینه سازی کردن سایت از آنجا ناشی می شود که اکثر مردم از موتورهای جستجو برای رسیدن به مطلب یا محصول مورد نظر خود استفاده میکنند.و اهمیت بهینه سازی جایی به اوج خود میرسد که اکثر مردم فقط به صفحه‌ی اول نتایج جستجو نگاه میکنند. بنابراین برای داشتن ترافیک بالا از طرف موتورهای جستجو، این مسئله الزامی است که سایت شما در صفحه‌ی اول نتایج جستجو قرار گیرد.

اکثر کاربران اینترنتی صفحات مورد نظر خود را از موتورهای جستجوی اصلی مانند گوگل، بینگ و یاهو پیدا میکنند، از اینرو بهینه سازی (سئو) مناسب کلید شما برای رسیدن به بازدید بیشتر است.
علاوه براین موتورهای جستجو همان چیزی را در اختیار کاربران قرار میدهند که آنها بدنبالش هستند به همین دلیل در مقایسه با تبلیغات اینترنتی مشتریان اعتماد بیشتری به سایت شما خواهند داشت و این امر ارزش سئو را دوچندان خواهد کرد.
کلمات جستجو شده توسط کاربران در موتورهای جستجو اهمیت بالایی دارند، تجربه نشان داده است که جذب بازدیدکننده زیاد از طریق گوگل میتواند موفقیت هر شرکتی را تضمین کند، بازدید بدست آمده از روش سئو بر هر نوع تبلیغ برتری داشته و هزینه کمتری را نیز به شما تحمیل خواهد کرد.
هر وب سایتی که به سوی تجارت و بازرگانی حرکت میکند، باید صفحات وب خود را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کند. هدف نهایی یک وب سایت جلب کاربران اینترنتی میباشد، و مطالعات نشان داده است که پهنه عظیمی از کابران اینترنتی وب سایت ها را در موتورهای جستجو پیدا کرده اند.

 

موتور جستجو چیست؟

موتور جستجو یا Search Engine یک پلتفرم ، اپلیکیشن یا نرم افزار است که محتواهای را جستجو و بررسی کرده و از میان آنها مناسب ترین گزینه را به عنوان پاسخ جستجو در اختیار ما می گذارد.

کارکرد آن مانند فرآیندی است که ما در یک کتابخانه فیزیکی دنبال می کنیم؛ ما به کتابخانه دار می گوییم که یک کتاب در خصوص موضوع X می خواهیم و کتابخانه دار ما را به سمت قفسه کتاب های مرتبط هدایت و از میان آن قفسه چند کتاب را به عنوان مرتبط ترین گزینه ها به ما معرفی می کند.

موتورهای جستجو در فضای اینترنت عموماً فعالیتشان شامل سه بخش اصلی است:

Crawl یا خزش: شامل جستجوی در اینترنت برای محتوا؛ بررسی محتوای متنی و غیر متنی URL های است که پیدا کرده است.
Index یا فهرست بندی: شامل ذخیره سازی و مرتب کردن محتوا هایی است که در مرحله خزش بدست آمده است.
Rank یا رتبه بندی: شامل رتبه بندی محتوا ها به عنوان پاسخ جستجو ها به ترتیب از مرتبط ترین پاسخ تا گزینه های کمتر مرتبط می باشد.

 

وارد مهم در سئو خارجی سایت :

لینک بیلدینگ یا لینک سازی به مجموعه فرآیند هایی گفته می شود که می توان انجام داد تا بک لینک های معتبر از دیگر سایت ها را دریافت کرد. لینک بیلدینگ پرکاربردترین و تاثیر گذارترین عامل رتبه بندی در بهینه سازی خارجی یا سئو خارجی به شمار می‌رود. لینک سازی معمولا با تمرکز روی عبارات یا بهینه سازی موتور جستجو seo کلیدواژه های خاصی انجام می گیرد.

یکی از روش های دریافت بک لینک، تولید محتوای اختصاصی و ناب می باشد. به طور مثال وقتی مقاله ای در زمینه روش های کاهش وزن منتشر می شود، ممکن است تعدادی از کاربران سایت، این مقاله را در شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک می گذارند یا از طریق سایت و یا وبلاگ خود بهینه سازی موتور جستجو seo به مقاله مورد نظر لینک منبع می دهند. درواقع با این کار به گوگل می فهمانیم که این صفحه دارای اطلاعات معتبر و مفیدی است.

از دیگر روش های دریافت بک لینک می توان موارد زیر را نام برد:

بهینه سازی موتور جستجو seo خرید بک لینک، رپورتاژ خبری، وبلاگ نویسی، کامنت گذاری در سایت‌ها، ارسال پست در انجمن‌ها، ثبت سایت در بهینه سازی موتور جستجو seo دایرکتوری‌، شرکت در سایت‌های پرسش و پاسخ، و… .


اوایل شروع سئو

در اوایل سال ۱۹۹۰ اولین موتور‌های جستجو کار خود را آغاز کردند؛ بعضی از محبوب‌ترین آن‌ها Infoseek، Alta Vista و Yahoo بودند. در آن زمان مردم موتور‌های جستجو را به دید یک لیست فهرست شده نگاه می‌کردند که همانند صفحه زرد، سئو اولیه بر اساس حروف الفبا انجام می‌شد. در این لیست صفحاتی همچون AAA در بالای این لیست وجود داشتند.

با رشد مداوم اینترنت موتور‌های جستجوی جدید‌تری ظاهر می‌شدند که از الگوریتم‌های رتبه‌بندی پیچیده‌تری استفاده می‌کردند. این الگوریتم‌ها با معیار تراکم کلمه کلیدی (تعداد دفعاتی که یک کلمه کلیدی یا یک عبارت در یک صفحه استفاده شده تقسیم بر تعداد کل کلمات صفحه) و برچسب‌های شبیه key-words برای فهم محتویات وب سایت‌ها استفاده می‌کردند. به دنبال این رشد سئوبرای بیشتر دیده شدن سایت‌ها فعالیت خود را شروع کرد. با توسعه رتبه‌بندی صفحات توسط موتور‌های جستجو، مهندسین سئو به دنبال پیدا کردن راه‌هایی جهت تاثیرپذیری در رتبه بندی این موتور‌ها چه با استفاده از روش‌هایاخلاقی و چه غیر اخلاقی روی آوردند.

یک مقاله که توسط نیویورک تایمز در نوامبر سال ۱۹۹۶ چاپ شد راجع به توسعه‌دهندگان وب صحبت کرد که برای قرار گرفتن در بالای صفحه نتایج جستجو از روش‌های غیر اخلاقی سئو استفاده می‌کردند. این مقاله توضیح می‌دهد که چگونه توسعه‌دهندگان وب به راحتی یک سایت را به همراه کلمات کلیدی ویژه که معمولا در پشت گرافیک سایت پنهان شده است، بارگذاری می‌کنند که در نتیجه موتور‌های جستجو این کلمات کلیدی را شمارش کرده و رتبه بندی سایت را افزایش می‌دهند.

 

در آموزش سئو چه مواردی بحث خواهد شد؟

در آموزش سئو مواردی مانند نحوه یافتن کلمات کلیدی پر کاربرد، تحقیق کلمات کلیدی، نحوه تولید محتوا بر اساس کلمات کلیدی، به‌کارگیری کلمات کلیدی در عنوان و سرتیترها و محتوای صفحات، نحوه تنظیم محتوا بر اساس واژه‌های جستجو شده، روش‌های تولید لینک‌های داخلی در صفحات و نحوه تنظیم متن‌های لنگر شده در لینک‌ها، نحوه تبلیغ محتوا در شبکه‌های اجتماعی، وبلاگ‌ها، وب سایت‌های همکاران، ایمیل‌ها، تبلیغات کلیکی گوگل و... بحث خواهد شد.

هدف آموزش‌های ایجاد شده تبیین راهکارهای عملی برای سایت‌های ایرانی و کسب و کارهای ایرانی برای بازاریابی محصولات خود در اینترنت به واسطه رتبه بالاتر در گوگل و سایر موتورهای جستجو است.

در اغلب موارد سعی در بکارگیری مثال‌های فارسی شده‌است. مثال‌هایی که در آنها به‌کارگیری شیوه‌های نوین سئو را در سایت‌های فارسی بیان خواهیم کرد و برنامه‌ریزی برای به موفقیت رسیدن در هرکدام از روش‌های سئو را توضیح خواهیم داد.

۲۳ بهمن ۹۹ ، ۱۶:۰۴ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی

ios چیست ؟

 

 

 

 سیستم عامل ios

این سیستم عامل توسط شرکت اپل ساخته شده است . اپل اجازه استفاده از این سیستم عامل را به سخت افزارهای شخص سوم به علت خطر 
دستکاری های بی جا و بی موردی که ممکن است به وجود بیاید نداده است .

این سیستم عامل فقط برای iphone طراحی شده است و همین باعث افزایش هماهنگی بین نرم افزار و سخت افزار می شود .

دارای نسخه های متعددی است که هر کدام از انها قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فردی را دارا می باشد

این سیستم عامل دارای ویژگی های مخصوص به خود می باشد که به معرفی تعدادی از آنها می پردازیم.

مرورگر آن سافاری است که بهتر از هر مرورگر دیگری به وب گردی کمک میکند .

در سیستم ios فایل های سیستمی از کاربران مخفی شده است و همین باعث شده تا هنگ کردن گوشی به مقدار قابل توجهی کاهش یابد .

 

ios مخفف چیست؟

Ios  مخفف iphone operating system  و به معنای سیستم عامل آیفون می باشد که برای استفاده در دستگاه هایی نظیر  ipad،  iPod Touch، iphone   و Apple TV  توسعه  می یابد. سیستم عامل (OS) نوعی نرم افزار است که کلیه جنبه های رایانه را مدیریت می کند. این یک بستر را فراهم می کند تا سخت افزار و نرم افزار دستگاه بتواند با یکدیگر تعامل داشته باشد، به علاوه بسیاری از پردازش های موجود در رایانه شما را مدیریت می کند.

در حال حاضر شرکت اپل مجوز استفاده از IOS را برای نصب روی سخت افزار ها به شرکت های دیگر  واگذار نمی کند.


محیط سیستم عامل ها
در همه‌ی سیستم عامل‌ها معمولا دو محیط برای کاربر در نظر گرفته شده است که می‌توان از طریق آن‌ها فرمان مورد نظر را به کامپیوتر داد. این دو بخش به محیط نوشتاری و محیط گرافیکی تقسیم می‌شود. در محیط نوشتاری تمامی دستورات، فقط توسط نوشتن به رایانه داده می‌شود و هیچ محیط گرافیکی وجود ندارد. حتی در تعدادی از سیستم عامل‌ها همچون نسخه‌های قدیمی DOS، موس قابل شناسایی نیست و تنها ابزار ورودی کیبورد است. البته در محیط ویندوز نیز در صورت باز کردن CMD، به محیطی بسیار شبیه Dos بر خواهید خورد که در اینجا نیز، فقط توسط نوشتن مستقیم دستورات، عملیات مورد نظر انجام می‌شود.

سیستم عامل ها این امکان را دارند که دو محیط متفاوت که شامل یکی نوشتاری و دیگری گرافیکی می شود،را به کاربر بدهد کهمی‌توان از طریق آن‌ها فرمان مورد نظر را به کامپیوتر داد. این دو بخش به محیط نوشتاری و محیط گرافیکی تقسیم می‌شود. محیط نوشتاری میتوان دستورات را با نوشتن به دستگاه داد و هیچ محیط گرافیکی وجود ندارد. در محیط گرافیکی که دارای یک رابط کاربری GUI می باشند که با استفاده از آن می‌توانند توسط صفحه کلید، موس، دسته‌ی بازی و یا صفحات لمسی وارد گردند.


تاریخچه ی مختصری از IOS
وقتی آیفون در سال 2007 معرفی شد ، سیستم عامل آن در ابتدا “iPhone OS” نامیده می شد. با وجود این نام ، iPod Touch (که بعداً در سال 2007 راه اندازی شد) همچنین دارای سیستم عامل iPhone بود.

در سال 2010 ، اپل، آیپد را معرفی کرد که دارای همان سیستم عامل بود. در آن زمان ، اپل تصمیم گرفت نام سیستم عامل را با نام “iOS” تغییر نام دهد، زیرا دیگر فقط آیفون نبود که از آن استفاده می کرد.

همچنین ممکن است کنجکاو باشید که مارک تجاری “i” از کجا آمده است. اپل از زمان معرفی iMac در سال 1998 از این محصول در خط تولید خود استفاده کرده است.

در آن زمان ، استیو جابز گفت که “iMac ناشی از تلفیق هیجان اینترنت با سادگی Macintosh است.” اپل این مورد را با یک اسلاید توضیح داد که نشان می دهد پیشوند “i” مخفف فردی ، راهنمایی و اطلاع رسانی است.

اکنون که بیش از چند سال از رونمایی اولین تلفن همراه آیفون با سیستم عامل اختصاصی اپل برای پلتفرم موبایل می گذرد این سیستم عامل توانسته است با توسعه و تکامل در گذر زمان، به یکی از محبوب ترین سیستم عامل ها در بین کاربران تبدیل شود .


مزایا و معایب سیستم عامل ios
سیستم عامل ios محیطی کاملا بسته دارد که بدون هیچ انعطافی در اختیار کاربران اپل قرار میگیرد. سخت افزار و نرم افزار در سیستم عامل آی او اس به هم وابسته و در اختیار یکدیگرند. این ماجرا باعث شده است که کاملا منطبق با هم ،طراحی و پیش روند. از این رو نمیتوان گفت این محیط بسته جزء مزایا محسوب میشود یا  معایب .

بسیاری از کارشناسان معتقدند استفاده از  ios  آسانتر از دیگر سیستم عاملها میباشد . لازم به ذکر است ، در ایران کار با سیستم عامل ios زمان بیشتری نسبت به سیستم عامل های دیگر از کاربر میگیرد. مهمترین نقطه قوت اپل ایمنی بالای آن است. تمام برنامه ها تحت نظر اپل هستند . به همین دلیل احتمال سرقت اطلاعات پایین است که مقدار اعتماد و ایمنی را بسیار بالا می برد .


 نگاهی نزدیک به سیستم عامل iOS
این سیستم عامل توسط شرکت اپل و در سال ۲۰۰۷ معرفی گردید. برنامه نویسی این سیستم عامل بر پایه MaC OS X  و UniX  است.نوع کرنل این سیستم عامل، هسته هیبرید ( مبتنی بر سیستم عامل داروین ) می باشد. این سیستم عامل بر اساس هسته ی Unix  توسعه داده شده است و می توان آن را از طریق همان پلت فرم بسط داد.


نقاط ضعف سیستم عامل Symbian
دشواری کار با سیستم عامل
نیاز به استفاده از سخت افزارهای کارا و سخت برای بهینگی در سیستم عامل
سختی اتصال این سیستم عامل به شبکه اینترنت جهانی

 

نقاط قوت سیستم عامل iOS
کیفیت تصویر صفحه نمایش بسیار عالی و پشتیبانی از رزولوشن های بالا
توسعه ی بازی ها و برنامه های گرافیکی و زیبا و قرار دادن این برنامه ها

۱۵ بهمن ۹۹ ، ۱۶:۵۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی

تایپوگرافی در طراحی سایت

تایپو گرافی را می شناسید ؟ اصلا میدونید کلمه تایپو گرافی چه معنی دارد و در کل تایپو گرافی به چه دردی می خورد ؟  خوب اگر جواب این مدل سوالات را نمیدانید توصیه می کنم توصیه می کنم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا به صورت کامل با تایپو گرافی و کاربرد های ان در طراحی سایت آشنا شوید . قطعا این عامل که کاربر زمانی که وارد سایت شما می شود بتواند حس خوبی را احساس کند بسیار مهم و با اهمتی است  همین مورد  باعث می شود تا مخاطب بیشتر وارد سایت شما بماند و مطالب شما را دنبال کند ، تو این مطلب می خواهیم نشون بدیم که تایپو گرافی و قشنگ تر کردن متن هامون در داخل سایت چقدر در انتقال حس خوب به مخاطب تاثیرگذار خواهد بود .
 احتمالا تا به حال برای شما هم پیش آمده است که نوع فونت های برخی از سایت ها نظر شما را جلب کند ، با تایپ. گرافی می توان همین کار را انجام داد. 

تایپوگرافی در طراحی سایت

تایپوگرافی چیه؟

تایپوگرافی همه جا هست! هر جا که نوشته‌ای باشه تایپوگرافی هم هست. با استفاده از تایپوگرافی، ما می تونیم ظاهر نوشته‌ها و احساسی که به ما منتقل می کنن رو تغییر بدیم. این تغییرات روی خواننده ی متن ها اثر می گذارن. ظاهر نوشته‌ها می تونه روی بازدید کننده های سایت تأثیر بذاره حتی اگه شروع به خوندن نوشته‌ها هم نکرده باشن. پس باید حواسمون باشه حسی که منتقل می‌کنیم با موضوعی که راجع بهش نوشتیم یکسان باشه.

 

تایپوگرافی چگونه ایجاد می‌شود؟

اگر بخواهیم مراحل کار را بررسی کنیم همه چیز از یک نوشته ساده و تایپ شروع می‌شود. واژ‌ه‌ای تایپ می‌شود، بعد از آن با تغییر فونت، سایز و رنگ، نوشته ظاهر جدیدی می‌گیرد. سپس زمان هنرنمایی و نمایش خلاقیت طراح می‌رسد! باید با استفاده از کشیدگی‌ها، چرخش‌ها، خمیده کردن، ترکیب فونت و… ظاهر فونت اولیه به یک هنر مصور و تایپوگرافی تبدیل شود.

 

استفاده از تایپوگرافی در طراحی سایت

استفاده از تایپوگرافی در طراحی سایت کاربردهای فراوانی دارد. تایپوگرافی (Typography) مجموعه ای از تکنیک ها و گونه ای هنر می باشد برای زیباتر و خواناتر شدن نوشته ها و متن های وب سایت ها به کار می رود.

با استفاده از تایپوگرافی مطالب سایت ما زیبا و خوانا خواهد شد ، از این رو سایت های ما زیبایی و جذابیت خاصی خواهد داشت.

این موارد به ما کمک می نماید تا مخاطبان و کاربرانمان هنگام بازدید از سایت ما و خواندن مطالب و محتویات آن، تشویق به ادامه مطالعه شوند و سایت برایشان کسل کننده نشود.

جذابیت بصری تایپوگرافی ها امروزه به مراتب بهتر از گذشته است چرا که با وجود ابزارها، نرم افزارها و اپلیکیشن های متعدد همچون  Google Fonts،  Font Awesome، Adobe Typeface،   Apple Typefaceو غیره که در اختیار طراحان سایت وجود دارد و باعث می شود که قواعد تایپوگرافی بهتر از پیش در سایت های اینترنتی قابل اجرا باشد.

 

 نکات مهم در تایپو گرافی طراحی سایت


ساده اما تاثیرگذار


یک تایپوگرافی ساده،خواندنش راحت تر و لود شدن آن کمتر زمان می برد اما این به معنی تاکید بر استفاده از سبک های مینیمالیستی در طراحی تایپوگرافی نیست.

نکات زیر را هنگام طراحی و استفاده از تایپوگرافی در طراحی سایت در نظر داشته باشید:

 

افزایش اندازه فونت


استفاده از رنگ های متضاد با محیط در تایپوگرافی برای ایجاد contrast
استفاده از حالت bold فونت ها
تایپوگرافی تاثیرگذار را با تایپوگرافی زرق و برق دار اشتباه نگیرید،فونت های ساده حس اعتماد و شفافیت را القا می کنند.

 

اندازه ها و فاصله ها در تایپوگرافی


فاصله ها یکی دیگر از نکات مهم در تایپوگرافی یک وب سایت می باشد. فاصله های بین حروف یک کلمه و خود کلمات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. با کمک تگ هایی همچون line height،  word-spacing و letter-spacing در دستورات Html می توان این فاصله ها را تنظیم نمود.

با تنظیم درست  این فاصله ها می توان به زیبایی بیشتر سایت ها کمک کرد، چرا که این فاصله ها می توانند تاثیر بسیار بالایی در جذابیت بصری متن ها از دید کاربران وب سایت ها داشته باشند.

 

Superimposed/Shared Space


یکی از بهترین روش هایی که می توان نوشته را بهتر در معرض دید قرار داد و توجه را به نوشته جلب کرد،قرار دادن لایه نوشته(یا حتی بخشی از آن) بر روی سایر لایه ها به طوری که هر دو لایه قابل تشخیص باشند است(superimposing). یکی از روش های دیگری که امروزه مورد توجه است خارج شدن متن از فضای خود و ورود آن به فضای سایر بخش ها است.برای مثال بخشی از کلمه بر روی عکس قرار می گیرد و بخشی دیگر از آن خارج از عکس.در این روش کل صفحه در هم ترکیب می شود و باعث افزایش برجستگی نوشته می شود.

 

تعداد فونت ها باید حداقل باشد!


اگر بیش از سه نوع فونت مختلف در سایت تان به کار بگیرید نه تنها تجربه کاربری تان بهبود نمی یابد بلکه چیزی که عایدتان می شود یک سایت با ظاهر به هم ریخته و البته غیر حرفه ای است. 

به خاطر داشته باشید که استفاده از فونت های مختلف با اندازه و سبک های متفاوت طرح تان را به هم می ریزد. برای اینکه از بروز چنین شرایطی پیشگیری کنید باید تعداد فونت های به کار رفته را به حداقل برسانید. 

معمولاً یک عدد فونت کفایت می کند و دو عدد زیاد است. بعد از اینکه تعداد فونت ها را انتخاب کردید در کل سایتتان به آن پایبند باشید.

اگر تصمیم گرفته اید بیش از یک فونت را در طرح هایتان به کار ببرید مطمئن شوید که خانواده فونت ها بر اساس عرض کاراکتر همدیگر را پشتیبانی و تکمیل می کنند. به عنوان مثال ترکیب فونت Georgia و Verdana باعث ایجاد یک نوع هارمونی می شود.

مثال آن می تواند برای شما به شکل زیر باشد:

Web Design و Web Design ( فونت Verdana و Georgia ) 
Web Design و  Web Design (فونت  Tahoma  و  Courier)

 

توجه به مرورگر اینترنت در تایپوگرافی در طراحی سایت :


بعضی مرورگرها از بعضی ویژگی ها پشتیبانی می کنند و بعضی دیگر اینکار را نمی کنند و در هر سیستم عاملی این موضوع متفاوت است . مهم نیست CSS شما چقدر قدرتمند است ، اگر آنرا بر روی مرورگری که از این ویژگی پشتیبانی نمی کند تست کنید ، نتیجه ای دریافت نخواهید کرد .


ظرافت فونت در  تایپوگرافی طراحی سایت


پس از انتخاب فونت و مقیاس مناسب برای آن ها، نوبت به رعایت ظرافت ها در تایپوگرافی طراحی سایت می رسد. یکی از این موارد استفاده از ligatures توسط فایل های CSS می باشد. با استفاده از ligatures می توان به تایپوگرافی جلوه بخشید و تأثیر آن را در جذب مخاطب دوچندان کرد. البته حواستان باشد که در استفاده از آن ها افراط نکنید، چرا که زیاده روی در به کاربردن ligature ها منجر به دل زدگی مخاطب  و صرف نظر کردن او از ادامه ی خواندن مطالب وب سایت شما می گردد.

با توجه به آنچه در این پست مطرح شد، متوجه تأثیر تایپو گرافی طراحی سایت در جذب مخاطب شده اید. بنابراین متمایل کردن مخاطب به خواندن مطالب وب سایت شما و گشتن گذار او در دیگر صفحات سایت تان منجر به کاهش نرخ پرش کاربر شده و در نهایت افزایش رنک و رتبه ی وب ساییت تان را برای شما به همراه خواهد داشت.

طراحی تایپوگرافی نیازمند دانش و تخصص در این زمینه بوده و البته نرم افزارهای کارآمد زیادی نیز جهت کمک به طراحان در این زمینه پدید آمده است. از جمله ی این نرم افزارها می توان به نرم افزار های Prototype ،Adobe’s Project Faces و Font Ark اشاره کرد.

 

توجه به طرح حروف در تایپوگرافی در طراحی سایت :


طرح حروف (typeface) در واقع طرحی است که در درون قالبی که طراح ایجاد نموده است وجود دارد . ایا در طرح اصلی سواش ها (swash تکنیک نوشتاری برای طراحی لوگو) و لیگاچرها موجود هستند ؟

اگر در طرح اصلی نباشند ، هرگز در فهرست فونت و مرورگر هم موجود نخواهند بود .، گزینه های تنظیم طرح حروف ثانویه را نیز طراحی نشده است

 

توجه به فهرست فونت برای تایپوگرافی در طراحی سایت :


آیا واقعا یک فهرست فونت اُپن تایپ ارائه شده است ؟ شما هرگز قادر نخواهید بود از گزینه های اُپن تایپ استفاده کنید اگر فونت تروتایپ (truetype) ارایه شده باشد ، در نتیجه این مسئله بسیار مهم است . حتی اگر فهرست فونت اُپن تایپ ارائه شده است ، آیا علائمی که شما به آنها نیاز دارید به درستی در فهرست فونت موجود است ؟ احتمالا خیر .

۰۷ بهمن ۹۹ ، ۱۰:۵۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی