آخرین مطالب روز

۴ مطلب در دی ۱۳۹۹ ثبت شده است

تکنیک های تولید محتوا به بیان ساده

 محتوا را می شناسید؟ میدانید چگونه می توانید یک محتوای جذاب و خوب برای کاربران خود تهیه کنید ؟ از ترفند های خلق محتوا با خبر هستید ؟قطعا در روز هزاران و میلیون ها محتوا تولید می شود اما اینکه کدام یکی از این محتوا ها می تواند به موفقیت برسد بستگی به موارد بسیار زیدی از جماه نوع نوشتن ، تصاویر و ویدیو ، عنوان جذاب و ایده های متنوع و ... دارد . پس بهتر است قبل از آن که بخواهیم محتوایی را آماده  کنیم تکنیک های آن را بیاموزیم تا بدین طریق با هدف جلوبرویم و محتوایی را تولید کنیم که علاوه بر جذابیت برای مخاطبانمان برای خودمان هم جذاب باشد و مارا به موفقیت نزدیک تر کند . قطعا می دانید که یک محتوای مناسب می تواند باعث بیشتر دیده شدن سایت شما ، پیج شما و ... شود . 

ترفند تولید محتوا

خلق محتوای با کیفیت

خلق محتوای با کیفیت به معنای کپی کردن مطالب از سایر سایت‌ها نیست.‌می‌توان با انتخاب یک موضوع مناسب به بررسی آن از سطح مقدماتی تا سطح پیشرفته پرداخت. باید توجه داشت که تعداد کلمات در یک مقاله اهمیت زیادی ندارد، بلکه تمرکز بر موضوعی مشخص و چگالی بالا در یک محتوا بسیار حائز اهمیت‌می‌باشد.

 

مطالعات و کسب اطلاعات تحقیقی نویسنده در این زمینه


اصولا نویسنده غیر از معلومات و زمینه های علمی قبلی که در مورد موضوعات محتوا دارد باید سعی کند تا تحقیقات مستدل و جامعی را در این زمینه انجام دهد. نویسنده باید با مراجع و منابع محتوا نویسی آشنا باشد و از این طریق بتواند شگردهای خلاقانه ای را در تولید محتوا به کار گیرد. معلومات اندک زمانی که افزایش پیدا نکند در جایی به اتمام خواهند رسید. ذهن باید همواره با اطلاعات جدید بازیابی شود تا بتواند با معیارهای روز منطبق شود. محتوا نویسی روش مناسبی برای ورزش و جنبش ذهن است. این روش ضمن قاعده مندی می تواند در بطن خود راز و رمزهای نویسندگی را نیز پنهان کرده باشد. اصولا محتوا نویس های موفق به گونه ای عمل می کنند که به نظر می رسد مطالبی را که می نویسند از هر نظر چکیده کتابهای قطوری است که می توانستند خودشان نویسنده آن باشند. در واقع آنها هر مطلبی که می نویسند می توانند با شگردهای خاصی تا چندین هزار کلمه بسط و گسترش دهند. بنابراین مطالعه و تحقیق در صیقل دادن ذهن نویسندگان نقش انکار ناپذیری دارد.  


زاویه دید داشته باشه


آیا محتوای ارزشمند همانند دیگر نوشته‌هایی که درباره اون موضوع نوشته شدن، به نظر میاد و خوانده و احساس می‌شه؟ خیر. اگه محتوای شما چیز جدیدی ارائه نکنه، همون پاسخی رو ارائه می‌ده که همتایان صنعتی شما ارائه دادن. سعی کنید محتوای متمایزی خلق کنید (من بهش CDF یا عامل تمایز فاکتور می‌گم).

به مخاطب‌تون از موضوعی که قبلا حرف‌های تکراری زیادی درباره‌ش زده شده، دید تازه‌ای ببخشین. موضوعاتی رو که قبلا درباره‌شون صحبت شده، بررسی کنید و سعی کنید اونها رو بهتر کنید یا با بیان و زبانی متفاوت ابرازشون کنید. زاویه دید منحصربه‌فردی ارائه کنید که فقط مختص خودتونه.

به محتواتون شخصیت انسانی ببخشین- برخی افراد فکر می‌کنن پیاده‌سازی این امر در نوشتن کار ساده‌ایه. بعضی‌ها فیلم یا صدا رو ترجیح می‌دن، یه عده‌ هم مایلن نویسنده دیگه‌ای باهاشون مصاحبه کنه. شما هم می‌تونید اینجوری فکر کنید یا راه جدیدی پیدا کنید.

 

 فقط مطالب خود را منتشر نکنید،​ برای موفق شدن آن را تبلیغ کنید


حتما فکر می کنید ایده‌های نوآورانه برای محتوا، ایجاد محتوا، ویرایش آن و انتشار آن، تنها قدم در مسیر موفقیت بازاریابی محتوا است.

اما بسیاری از بازاریابان فکر می‌کنند که کار آن‌ها بعد از انتشار تازه شروع می‌شود.

به گفته اریک سیو، شما باید ۲۰ درصد وقت خود را صرف خلق محتوا و ۸۰ درصد در مورد تبلیغ محتوا بکنید.

برای شروع، مطلب خود را در تمام کانال‌های صفحه‌های اجتماعی اصلی خود نشان دهید.

بازاریابی اثرگذارانجام دهید. لینک‌های داخلی با آن، در میان مقاله های زیادی برای افزایش بازدید بسازید.


بزرگنمایی و دروغ، آری یا نه؟
 

حتما شما هم با خواندن بعضی محتواهای بازاریابی، متوجه شده اید که نویسنده چطور قصد داشته آن محصول یا خدمات را بی عیب جلوه دهد. نیازی نیست برای پرداختن به موضوعی خاص (محصول یا خدمات) معایب آن را بپوشانید و چنان در تعریف از مزایای آن اغراق کنید که خواننده به شک بیفتد. یادتان نرود که دروغ گفتن در مورد هر موضوعی، راه حل مناسبی برای داشتن مشتریان وفادار نخواهد بود. محتواهایی با اغراق بیش از اندازه و لحن پر طمطراق، شاید بتوانند یک مشتری را برای یک بار راضی به استفاده از خدمات شما بکند، اما قطعا نمی‌توانند آن مشتری را بیش از یک بار به سراغ شما بفرستند. سعی کنید در مورد آن محصول یا خدمات، جانب انصاف را رعایت کنید و دقیقا همان محصول را با تمام مزیت های واقعی اش توصیف کنید.


معجزه تصاویر و محتوای متنی به صورت توامان
در سایت‌هایی که به معرفی محصولات می‌پردازند، صرفا قرار دادن تصویر کافی نبوده و باید در کنار تصویر به تولید محتوای متنی نیز توجه شود. به این معنا که معایب و مزایای محصول معرفی شده نوشته شود و در صورت امکان مقایسه با محصولات مشابه صورت گیرد. باید توجه داشت که توضیح کامل و جامع، با زبانی ساده‌می‌تواند برای بازدید کننده جذابیت بالایی داشته باشد. همچنین با تعبیه فضایی در بخش انتهایی مطلب برای ثبت نظرات کاربران،‌ می‌توان از مشارکت سایر مصرف کنندگان نیز بهره‌مند شد.

۲۳ دی ۹۹ ، ۲۳:۲۹ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی

مزایای طراحی سایت

تا به حال به فکر طراحی یک سات برای کسب و کار خود افتاده اید ؟ تا کنون به مزایای و معایب داشتن یک سایت فکر کده اید ؟ می داندی سایت برای چه نوع شغل هایی مناسب است و هزاران سوال دیگر که ممن است باری هر فرذ کاسبی به وجود آید ، در این مقاله ما قصد داریم تا جواب این سوالات را برای شما بازگو کنیم و علاوه بر آن بهترین انواع مزیت های داشتن یک سایت خوب و معتبر را برای شما شرح دهیم و وجود یک سایت مناسب شغل وهر موضوعی که شما می خواهید مزایای بسیار زیادی مانند درآمد زایی ، کسب اعتبار ، دسترتسی آسان ،تبلیغات بالا ، معروفیت بیشتر و .... دارد ، اما نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که نمی توان یک شبه سایت خود را از صفر به صد رساند و از تمام این مزیت ها برخوردار شد بلکه نیازاست حداقل یک سال بی وقفه برای سایت خود وقت بگذارید تا بدین گونه سایت مفدی به همراه داشته باشید که نه تنها برای شما ضرری ندارد بلکه در این دنیای به روز تکنولوژی بسیار سودبخش است . 

مزیت طراحی سایت

سهولت دسترسی
زندگی این روزها بسیار پرمشغله است و افراد به دنبال راه­های آسان و راحت در حوزه‌­های مختلف زندگی خود هستند. به جای رفتن به بازار، خرید آنلاین، راحت ترین روش خرید اقلام است. امروزه با توجه به قوانین و مقررات امنیتی که وجود دارد، اعتماد مردم در خرید آنلاین و تجارت الکترونیکی افزایش یافته است. این امر می­تواند موجب افزایش درآمد کسب­‌وکار شما شود.

 

 اعتبار
داشتن یک وب سایت خوب طراحی شده و حرفه ای، اعتبار خاصی را برای کسب و کار شما فراهم می کند. محتوایی که خوب نوشته شده باشد، مشتریان را درگیر می کند و آن ها را تشویق می کند تا وب سایت شما را بررسی کنند و در مورد کسب و کار شما بیشتر یاد بگیرند. بیشتر افراد در جستجوی خدمات و محصولات در وب هستند. اگر شما یک سایت شرکتی نداشته باشید و حضور در فضای وب را جدی نگیرید، کسب و کارتان را به رقبای تان هدیه می دهید.

 

بازاریابی گسترده‌تر
بازاریابی برای وب­ سایت شما ساده­ تر و مقرون به صرفه تر از انجام هر نوع بازاریابی معمول دیگر می­ باشد. شما می­‌توانید برای تبلیغ وب سایت خود از بحث سئو سایت بهره ببرید که بسیار موثر است و امکان سنجش آن وجود دارد. همچنین شما می­‌توانید از طریق سئو نتایج نهایی را بررسی کنید و سپس کمپین را برای نتایج بهتر بهینه سازی کنید. خواهید دید مزیت طراحی سایت برای وب سایت ها در بازاریابی آنلاین بسیار پررنگ تر از بقیه موارد خواهد بود. به این دلیل که تمام مزایای دیگر را پوشش خواهدداد.

 

تبلیغات

با وجود تعداد زیاد کاربران وب سایت ها بهترین مکان برای انجام تبلیغات می باشند. در صورتی که وب سایت ما دارای بازدید کننده زیادی باشد، مسلما به خاطر این مسئله شرکت های مختلف در این زمینه به شما برای تبلیغات نیز مراجعه خواهند کرد. خود شما هم می توانید به این روش خود را در جهان گسترده ی اینترنت معرفی و تبلیغ نمایید.


تاثیر سایت در اطلاع رسانی

داشتن یک سایت مانند داشتن یک کاتالوگ است اما با مزایای فراوان دیگر. یک کاتالوگ می تواند شامل تصاویر و متون باشد اما یک سایت میتواند از تصاویر، متون، فیلم و صوت و یا انیمیشن نیز بهره بگیرد بنابر این امکان اطلاع رسانی جامع با محتوایی جذاب تر را می دهد. برای طراحی، چاپ و انتشار هر نسخه از کاتالوگ نیاز به هزینه است اما برای طراحی یک سایت داینامیک فقط کافیست هزینه ای اولیه برای طراحی و نگهداری آن پرداخت شود و بعد از آن شما می توانید بینهایت صفحه ایجاد کنید که  هزاران و یا میلیونها کاربر از جاهای مختلف جهان می توانند بارها و بارها از آن ها بازدید کنند.

 

هزینه نگهداری و توسعه اندک از مزایای طراحی سایت اختصاصی
اگرچه در میان مزایای طراحی سایت اختصاصی نمی توان به هزینه کمتر اشاره کرد اما باید به این موضوع توجه کنید که هزینه نگهداری و توسعه این سایت ها بسیار اندک است. برخی از افراد در ابتدای فعالیت کسب و کار خود به دنبال هزینه های کمتری هستند. اگرچه قیمت طراحی سایت اختصاصی در مقایسه با قالب های آماده بیشتر است اما شما با پرداخت این هزینه از بسیاری از خرج هایی که در آینده باید برای توسعه سایت خود انجام دهید جلوگیری می کنید و این نکته بسیار مهم است. شما می توانید پرداخت هزینه طراحی سایت اختصاصی را به عنوان یک سرمایه گذاری در نظر بگیرید. هنگامی که شما سایت خود را به این شکل طراحی می کنید این امکان را فراهم کرده اید که به آسانی در آینده هر گونه تغییری را در سایت اعمال نمایید.

 

مزایای مادام العمر
وب سایت برای شما نتایج مادام العمری را خواهد داشت. این بدان معنی است که شما برای تبلیغات خارجی متناسب با هزینه­ای که می­پردازید، مدت زمان محدودی را در اختیار دارید . اما وب سایت شما همواره وجود دارد و مزایای مادام العمری را برای شما خواهد داشت.

علاوه بر تمام مزیت های بالا برای داشتن یک وب سایت شما می توانید برای بهبود و ارتقا سایت خودتان از یکسری تکنیک های طراحی وب سایت استفاده کنید تا از این طریق به اهداف خود در دنیای آنلاین دست پیدا کنید.

 

 درآمد زایی

مهمترین مزیت وب سایت ها ایجاد درآمد می باشد که به انگیزه مهم امروز در جامعه جهانی که اشتغال و درآمد برای گذران امور زندگی ست، جان تازه ایی داده است. بسیاری از شرکت های در حال ورشکستگی حتی با راه اندازه وب سایت توانسته اند بقای خود را تضمین نمایند. زیرا تعدد فروش آنها به این طریق چندین برابر شده است. همچنین این تعداد مشتری در صورت رضایت از کیفیت محصولات برای شما ابزار تبلیغاتی خواهند شد و در طول زمان اندکی محصولات شما در کل یک شهر یا حتی کشور و یا حتی جهان معرفی خواهد شد.

 

طراحی وب سایت برای چه کسانی وچه مشاغلی مفید است؟

امروزه بیشتر افراد قبل ازخرید یک کالا یا خدمات اولین کاری که انجام می‌دهند جستجو در گوگل است. با معرفی محصول یا خدمت خود در طراحی سایت فروشگاه اینترنتی ارزان قیمت برای کسب و کار هزاران مشتری جدید پیدا کنند و سرعت فروش خود را بالا برده و درآمد خود را چند برابر کنند.

عدم نیاز به حضور فیزیکی، خلاصی از هزینه‌های اجاره مغازه، هزینه آب، برق، گاز، مالیات، گستردگی فروش و … همه از مزایای طراحی سایت فروشگاه اینترنتی ارزان قیمت نسبت به فروشگاه‌های فیزیکی محسوب می‌شوند.
 

۱۶ دی ۹۹ ، ۲۲:۴۹ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی

راهکارهای صحیح مدیریت پروژه های طراحی سایت چیست؟

وظایف طراح سایت

مدیرت پروزه طراحی سایت کار آسانی نمی باد و برای آن باید وقت و انری کافی گذاشته شوذ تا پروژه طراحی سایت شما با موفقیت انجام شود . تا به حالت فرایند های یک پروژه عمرانی یا ساختمانی را ازنزدیک مشادهده کرده اید ، ساخت یک سایت بسیار شبیه به ساخت یک ساختمان است که برای هر جز و هر قسمت ان نیاز است با فکر و حوصله وقت گذاشت . برای آن که بتوانید یک پروژه طراحی سایت را به خوبی مدیرت کنید نیاز است از راهکار ها و راهنمایی هایی استفاده کنید تا بتوانید به طور تخصصی و حرفه ای این وظیفه را به انجام برسانید برای مدیریت یک پروزه طراحی سایت پیشنهاد ما این است که با فکری باز عمل کید و تنها مترکز بر روی یک قسمت و مرکز نباشد . برای آشنایی با بهترین راهکار ها و نکات مهم در مدیریت پروژه طراحی سایت پیشنهاد می کنم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

 

طراحان وب سایت ها چه به صورت فریلنسری فعالیت داشته باشند و چه کارمند شرکتی در حوزه طراحی سایت باشند، پروژه های متعددی بر عهده خواهند داشت که هر یک از آن ها متعلق به مشتری به خصوصی است. این مسئله طراح وب سایت را در برابر سلایق مختلف و گوناگونی قرار می دهد که برای موفقیت در آن ها نیازمند برنامه ریزی و مدیریت صحیح می باشد. داشتن مدیریت درست مستلزم به کارگیری سیاست های اصولی و دقیق است. حتما تا به حال با سازمان های بی نظم، شلوغ و درهمی مواجه شده اید که هنگام اجرای پروژه های خود دچار مشکلات عدیده ای می گردند. این سازمان ها از برنامه ریزی و مدیریت اصولی بی بهره اند و تمامی کارهایشان را بدون نظم و قانون خاصی پیش می برند. اما شما می دانید اولین قدم برای رسیدن به موفقیت داشتن برنامه ای جامع و کامل از فعالیت های پیش رو می باشد.

 

شما می توانید با بررسی نیازهای مشتری و مشکلاتی که طی استفاده از وب سایت طراحی شده توسط شما دارد، عملکردتان را بسنجید و دیدگاهی روشن از نحوه فعالیت خود کسب نمایید. همانطور که می دانید پروژه های طراحی سایت با نظرات و ایده های متفاوتی از سوی اعضای گروه مشتری و طراحان وب سایت مواجه است که هر یک از این افراد می کوشد نظر و سلیقه خود را به کرسی بنشاند. این موضوع شما را وادار می سازد تا صبر پیشه کنید و با دقت تمام نظرات مخالف و موافق هر ایده را بشنوید. اما باید بدانید که در صورت عدم مدیریت و رهبری صحیح این جلسات، پروژه شما رو به افول خواهد رفت. در این مقاله می کوشیم راهکارهایی به شما معرفی کنیم که به کمک آن ها قادر به هدایت گروه طراحی وب سایت بوده و رضایت مشتریانتان را به دست آورید.


سازگاری و منعطف بودن
انتظار معمول این است که مدیر پروژه همیشه یک قدم از کل اعضای تیم جلوتر باشد. ولی این موضوع منجر به اصرار بیهوده مدیریت شما بر اصول خشک و نا مربوط نشود. شما هم یک انسان با تمام محدودیت های ذاتی ذهن هستید و قرار نیست همه چیز را از قبل بدانید! باهوش و زیرک باشید اما دگم رفتار نکنید، یادمان باشد که شما هم در طول انجام پروژه از اعضای دیگر تیم موضوعات زیادی یاد خواهید گرفت.

همچنین برای بررسی دقیق فرایند انجام پروژه، اهدافتان را به بخش های کوچکتر تقسیم نموده و هربار یکی از آن ها به نتیجه رسید، جشنی کوچک ترتیب دهید تا گروه احساس موفقیت داشته باشد. ضمن اینکه لازم است هر از چندگاهی مجدد وظایف افراد را به آن ها یادآوری نمایید تا هماهنگی کارها به درستی رخ دهد.

اگر به‌عنوان فریلنسر یا صاحب شرکت خدماتی کوچک قرار است پروژه طراحی سایت را برای مشتری انجام دهید، یکی از سخت‌ترین کارها برای شما  بهره‌وری صحیح پروژه و مدیریت زمان خواهد بود. تفاوتی ندارد که شما طراح گرافیک، طراح وب یا مدیر هنری باشید؛ حتماً تابه‌حال در مسیر حرفه‌ای‌تان پروژه‌ای را پذیرفته‌اید که خیال می‌کردید ساده است و تنها چند هفته برای انجام آن زمان لازم دارید اما به سرانجام رساندنش ماه‌ها طول کشیده است.

پیش آمدن این موقعیت‌ها گاهی باعث ایجاد دردسر و نگرانی می‌شود اما اجازه دهید به جنبه مثبتش هم اشاره‌کنیم که شما از آن چیزهایی یاد گرفته‌اید و با توجه آن‌ها در پروژه‌های بعدی‌تان دیگر مرتکب اشتباه مشابه نشده‌اید. در این مطلب قصد داریم به قدم‌های مؤثر در مدیریت پروژه‌های طراحی وب بپردازیم که به سایر صنایع هم قابل‌تعمیم است؛ تنها کافی است جنبه‌های منحصربه‌فرد زمینه حرفه‌ای موردنظرتان را به آن بیفزایید و آنچه به کارتان مربوط نمی‌شود را حذف کنید.

 

مدیریت پروژه بر اساس استاندارد PMBOK

یکی از روش های مدیریت پروژه، پمباک (Project Management Body of Knowledge) نام دارد. این روش بر مهارت های متداول مدیریت پروژه مانند بودجه بندی و مدیریت ورودی ها و خروجی ها تمرکز دارد. PMBOK یا همان پمباک اغلب در ایالت متحده مورد استفاده قرار میگیرد.

 

مدیریت پروژه بر اساس استاندارد PRINCE2
مورد دیگر "PRINCE2" نام دارد که به معنی پروژه ها در محیط کنترل شده میباشد. این رویکرد معتبر به طور گسترده در ایالت متحده و سایر کشورهای انگلیسی زبان مورد استفاده قرار میگیرد و جهت تعیین نقش افراد، حفظ خطوط ارتباطی باز، مدیریت خطرات پروژه و تعیین هزینه های پایه به کار میرود.

 

مدیریت پروژه بر اساس استاندارد APM
روش محبوب دیگر در مدیریت پروژه، (APM (Agile Project Management نام دارد. این روش اغلب برای پروژه هایی در محیط های پیچیده و درحال تغییر به خوبی کارساز است. چراکه این امکان را برای افراد فراهم میکند تا واکنش منعطفی را در مقابل الزامات و نیازهای در حال تغییر داشته باشند.


تعریف پروژه
سازمانها برای بقاشون باید با سرمایه گذارهایی که تو حوزه کاری اونها فعالیت دارند تعامل داشته باشند و از طرف دیگه باید مشتریها رو از خدمات و محصولاتشون مطلع کنند. خیلی اوقات برای این تعاملات وجود یه وب سایت لازمه. تشخیص دلایل ضرورت وجود وب سایت و اهداف ساختش اولین قدم پروسه ساخت وب سایته. تمام اهدافی که قبل از پروژه تعیین میشن تعیین کننده تصمیمات بعدی خواهند بود، تصمیماتی که در مورد مسائلی چون ساختار سایت، اسم گذاری بخشهای مختلف مسیریابی و طراحی بصری سایت باید اتخاذ بشن. اولین قدم در تعریف پروژه، مصاحبه با سرمایه گذاران شرکته تا از این طریق اهداف استراتژیک ساخت وب سایت شناسایی بشن. بعد از اون باید نیازهای اساسی مخاطب رو فهمید و رقبای مهم رو پیدا کرد. هدف از مرحله تعریف پروژه اینه که سه خروجی مهم قابل اندازه گیری رو که مستقیما با اهداف استراتژیک ارتباط دارند بشناسیم. قسمت سخت این مرحله محدود کردن تعداد اهدافه. اکثر سازمانها انقدر اهداف زیادی دارند که خودشون هم گیج میشن و نمیدونن چی کار باید بکنند و هر بخشی هم فکر میکنه اهداف دپارتمان خودش از بقیه اهداف مهمتره. اگه بتونید اهداف سازمانی رو پیدا و روی اونها تمرکز کنید، راحتتر سایت رو توسعه میدید و نتیجه نهایی اثرگذارتر خواهد بود.

۰۹ دی ۹۹ ، ۱۵:۲۳ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی

URL چیست ؟

URL  چیست

شاید شما هم اطلاعی از یو آر ال نداشته باشید . یو ار ال که با نام انگلیسی URL می شناسید یکی از اصلی ترین و بنیادی ترین قسمت ساختار هر سایت است این کلمه مخفف شده عبارت اگلیسی Uniform Resource Locator است .  اگر شما  هم سوالاتی مانند url چیست ؟ و چگونه url استاندارد درست کنیم؟ و اجزای یک url استاندارد چیست؟ url چگونه کار می کند ؟ و ... دارید پیشنهاد می کنم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا به طور کلی با url و نکات مربوط به آن آشنا شویدد. در ضمن به طور مختصر می توان گفت که url آدرس یک سایت را نشان می دهد . و به گونه ای که برای پیدا کردن منزل باید آدرسی وجود داشته باشد برای سایت هم به همین گونه است و باید آدرسی برای سایت در نظر گرفت url همان آدرس سایت است . 

URL (موضع یاب منحصر منبع) چیست؟
تعریف و نمونه هایی از URL
کلمه اختصاری URL که مخفف Uniform Resource Locator است، راهی است برای شناسایی مکان یا موضع یک فایل بر روی اینترنت. URL همان آدرسی است که ما نه تنها برای باز کردن وبسایت ها برای مرور، بلکه برای دانلود تصاویر، ویدیو، برنامه های نرم افزاری و انواع مختلف دیگر فایل های استفاده می کنیم که بر روی یک سرور میزبانی می شوند.

باز کردن یک فایل بر روی دیسک سخت کامپیوتر به سادگی دابل کلیک کردن بر روی آن است، اما برای باز کردن یک فایل بر روی کامپیوترهای راه دور مثل وب سرورها مستلزم آن است که URL یا آدرس اختصاصی و منحصر آن فایل را بداینم بطوری که مرورگر وب ما بداند کجا دنبال آن فایل بگردد. یعنی در واقع URL به مرورگر مکان منبع مورد نیاز را نشان می دهد.

 

تعریف URL
اصطلاح URL مخفف عبارت Uniform Resource Locator می باشد. معنای معادل این عبارت روشی هماهنگ و یکپارچه برای تعیین محل منابع در فضای دیجیتال یا نشانی وب نام دارد. منظور از منابع فایل های مختلفی همچون عکس، فیلم، متن ساده، فایل قالب بندی یک سایت (CSS)، یک برنامه (مثلاً php) و ... است. اگر فراتر برویم منابع می توانند به پاسخ یک سوال مشخص از یک پایگاه داده نیز اشاره داشته باشد. URL در حقیقت متنی قابل خواندن برای انسان است که مکان یک منبع را به روی اینترنت مشخص می کند. ضمن اینکه روش دست یابی به این منبع را هم نشان می دهد که به آن پروتکل می گویند.


URL مخفف چیست و توسط چه کسی ابداع شد؟

URL مخفف Uniform Resource Locator است: روشی هماهنگ و یکپارچه برای تعیین محل منابع در فضای دیجیتال.

اصطلاح URL و همین‌طور شیوه‌ی استفاده از آن را تیم برنرز لی پیشنهاد و طراحی کرد.

پیشنهاد روشی برای تعیین آدرسِ هر چیزی در فضای دیجیتال، بخش مهمی از اختراعِ اینترنت و وب محسوب می‌شود؛ افتخاری که امروز آن را معمولا به تیم برنرز لی نسبت می‌دهیم.

اگر بخواهیم کمی ساده -و تا حدی غیردقیق- صحبت کنیم، می‌توانیم بگوییم بسیاری از URL‌ها، موقعیت یک فایل را در جایی از فضای وب برای ما تعیین می‌کنند.

فایلی که می‌تواند یک عکس، فیلم، متن ساده، فایل قالب‌بندی یک سایت (CSS)، برنامه (مثلاً PHP) یا هر چیز دیگری باشد.

اگر چه آن ها که تخصصی‌تر کار می‌کنند، می‌دانند که Resource  فقط شامل فایل نیست و می‌تواند به منابع دیگر (مثلاً پاسخ به یک پرسش مشخص از پایگاه داده) نیز اشاره کند؛ اما فعلا همین که فرض کنیم URL به یک فایل در جایی از فضای دیجیتال اشاره می‌کند، کافی است.

 

نکات مهم در نوشتن یک url کاربر پسند و مناسب ( url چیست )


تا حد ممکن کوتاه اما با معنی!

تلاش کنید که url مناسب شما بیش از صد کاراکتر نشود و اگر چنین url هایی در سایت خود دارید آنها را اصلاح و کوتاه کنید تا میزان بازدید صفحات سایت شما افزایش پیدا کند.
مورد دیگری که در باب اهمیت url مناسب کوتاه می توان بیان کرد این است که بسیار راحت تر می توان در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشت و کاربران نیز از آن استقبال بیشتری می کنند و اعتماد بیشتری به url های کوتاه در طراحی سایت دارند.
دلیل عدم استقبال موتورهای جستجو و گوگل از url های طولانی این است که کاربران طراحی سایت شما قادر نخواهند بود با مشاهده url حدس بزنند که درون این صفحه چه متن و محتوایی وجود دارد.
نکته: رتبه های یک گوگل url میانگین ۵۰ کاراکتر دارند. هر چه طول کاراکتر url زیادتر می شود جایگاهش در گوگل افت می کند.
پس سعی کنید کل عنوان مقاله را در url قرار ندهید.
بهتر است کلمه کلیدی گذاشته شود. (دو کلمه و حداکثر ۴ کلمه)
url مناسب باید به راحتی در یاد کاربر بماند.

 

چندین URL یک محتوا را ارائه می کنند؟ آن ها را کانونی سازی کنید!
اگر شما دوتا URL دارید که یک محتوای مشابه را ارائه می دهند سعی کنید در کمترین زمان با استفاده از 301 redirect کانونی سازی کنید(در صورتی که هیچ دلیلی برای وجود این دو صفحه ندارید!)، همچنین می توانید از rel=canonical نیز استفاده کنید(در این روش شما می توانید هر دو صفحه را نگه دارید و هر دو برای کاربران در دسترس خواهد بود)

محتوای تکراری تا زمانی باعث پنالتی شما نمی شود که در ابعاد کوچکی باشد، در صورتی که سایت شما در ابعاد بزرگی محتوای تکراری تولید یا کپی کند. البته در صورتی که پنالتی هم نشوید ممکن است سایت شما با از دست رفتن رنک مواجه شود، چون وجود محتوای تکراری باعث ارسال سیگنال های گمراه کننده می شود و این مسئله در ارسال ترافیک به سایت شما خلل ایجاد می کند. شما در صورتی ک این صفحه های تکراری را کانونی سازی کنید بهتر و سریعتر می توانید رنک دریافت کنید.

 

برای محتوای یکسان از چند آدرس استفاده نکنید.
گوگل به صورت مداوم در حال ایندکس کردن سایت شما است. اگر شما آدرس‌های URL با محتوای یکسان داشته باشید گوگل برای ایندکس کردن مطالب سایت شما دچار مشکل می‌شود و در نتیجه صفحه شما در نتایح جستجو دیده نخواهد شد. این مشکل رتبه سایت شما را بسیار بالا می برد.

می توانید سعی کنید آنها را متعارف سازی یا همان canonicalize کنید. شما می توانید این کار را با ریدایرکت 301 (اگر دلیل واقعی برای نگه داشتن محتوای تکراری ندارید) یا روش rel=canonical (اگر دوست دارید نسخه های متفاوتی برای برخی از بازدید کنندگان داشته باشید) انجام دهید.

 

از ریدایرکت کمتر استفاده کنید.
اگر کاربر یا خزندۀ یک موتور جستجوگر آدرس A را درخواست کند و به آدرس B منتقل شود، هیچ مشکلی پیش نمی آید. حتی اگر آدرس B به آدرس C منتقل شود باز هم مشکلی وجود نخواهد داشت (هر چند بهتر است که آدرس A مستقیماً به آدرس C منتقل شود) اما این تغییر مسیرها زمانی مشکل ساز خواهد بود که چرخۀ موجود بیش از دو بار تکرار شود.

به طور کلی، موتورهای جستجوگر چرخۀ ریدایرکت ها را به طور دقیق دنبال می کنند اما معمولاً توصیه می کنند آدرس های مهم در این چرخه قرار نگیرند زیرا سیگنال های رتبه بندی این آدرس ها کاملاً شمرده نمی شود. مشکل بزرگتر برای مرورگرها و کاربرانی است که از بروز این چرخه خسته می شوند و  ممکن است سایت را ترک کنند. کاربران موبایلی نیز با این چرخه مشکل خواهند داشت. به همین خاطر باید سعی کنید ریدایرکت های سایت خود را به حداقل برسانید و از این طریق مشکلات خود را حل کنید.

 

چگونه URL مناسب سئو بسازیم؟
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم استفاده از URL مناسب یکی از مهم ترین و اساسی ترین معیار های سئو است. در ادامه قصد داریم نکاتی را برای نوشتن یک URL مناسب را برای شما بیان کنیم. از این به بعد محتوا را با دقت 2 برابر مطالعه کنید.

قبل از اینکه یک آدرس صفحه مبتنی بر سئو را بنویسیم باید کلمه کلیدی اصلی هر صفحه یا محتوا را تعیین کنیم. هر صفحه یا محتوا روی یک کلمه کلیدی متمرکز است. یکی از قسمت هایی که مورد توجه خرنده های گوگل هستند آدرس اینترنتی یا همان URL صفحه است. پس از اینکه کلمه کلیدی صفحه مورد نطر را مشخص کردیم باید URL آن را نیز بهینه کنیم. که در ادامه به صورت کامل توضیح می دهیم :

 

استفاده از کلمه کلیدی در URL صفحه :
URL صفحه باید متناسب با نوع موضوع محتوای مربوطه باشد. حتما کلمه کلیدی صفحه خود را در URL صفحه بیاورید بدون هیچ حرف اضافه ای چرا که همانطور گفتیم URL صفحه یکی از قسمت هایی است که مورد توجه خزنده هاست از این رو حتما کلمه کلیدی را در URL بیاورید.

حذف حروف یا کلمات اضافه و بی معنی :
در آدرس صفحه از آوردن کلمات اضافی و بی معنی مثل “از” “و” و… خودداری کنید.

ار URL کوتاه استفاده کنید :
آدرم ها و حتی خزنده ها URL های کوته را دوست دارند. از این پس حتما سعی کنید زا URL های کوتاه با کلمات کلیدی استفاده کنید.

۰۲ دی ۹۹ ، ۱۵:۲۲ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پریسا حسینی